Avto
508 ogledov

Pisani malček zdaj še bolj vpadljiv

Toyota aygo
1/4
Toyota
Toyota je predstavil novo podobo svojega mestnega avtomobila.
Žurnalova delavnica s Toyotinimi hibridnimi vozili Avto Toyota z elektrifikacijo že prehitela cilje za leto 2020

Toyota bo v Ženevi predstavila prenovljenega mestnega malčka ayga. Spremembe so opazne. Novi so prednji odbijač, maska motorja, tudi prednji žarometi. Oblikovalci so se dotaknili tudi svetil zadaj. Vse z željo po večjem 3D učinku. Zaščitni znak ayga ostaja barvitost in barvne kombinacije, torej individualizacija vozila v smeri unikat za vsakega kupca, ki si to želi. Dodali so novi barvi (bela in modra), nova so tudi 15-palčna platišča.

Ročni menjalnik Patent Avto Toyota patentirala menjalnik za telebane

V potovalni kabini so modernizirali instrumentalno ploščo, sedeži so obloženi z udobnejšimi materiali, prenovljeni aygo ponuja še več barvnih kombinacij potovalne kabine. Standardno je vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, ki je del večpredstavnostnega sistema, ima tudi Toyotin varnostni ščit TSS Toyota Safety Sense, ki združuje elektronske sisteme za pomoč vozniku.

Toyota C-HR Avto Toyota v Evropi ne bo več prodajala novih dizlov

Pri Toyoti pred javnim razkritjem navajajo, da so izboljšali zvočno zatesnjenost in vozne lastnosti.

Kar zadeva motorizacijo 1,0-litrski DOHC VVT-i bencinski motor zdaj razvije 53 kilovatov moči (72 KM) in 93 Nm navora, kar aygu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 13,3 sekunde, največja hitrost je 160 km/h, povprečna poraba bencina pa je po navedbah Toyote zmanjšana iz 4,1 litra na 3,9 l/100 km/h, medtem ko v zrak na prevožen kilometer poti izpusti 90 gramov CO2.

Toyota prius plug-.in hybrid Avto Test toyota prius plug-in: Kako dober je v resnici avto s kablom?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.