Tudi avto se na soncu poti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Upoštevajte posebnosti. Tudi na dopustu skrbite za kondicijo svojega vozila.
Oglej si celoten članek

Med potjo na postankih preverjajte stanje pnevmatik in delovanje svetil, na cilju pa poskrbite za varen parkirni prostor. Tega nikar neupravičeno ne jemljite domačinom, avta pa tudi sicer ne izpostavljajte. Vsako leto se v Slovenijo vrača veliko vandaliziranih avtov. Uporabljajte mehanske in elektronske varovalne naprave.

Avtomobil čim bolj zaščitite pred poletno pripeko. Najboljše so prevleke, ki prekrijejo celotno vozilo, vključno s kolesi. Če je nimate, uporabite odbojne senčnike, ki pripomorejo k nižji temperaturi notranjosti, sicer se ta močno segreje, kar lahko povzroča bledenje in druge poškodbe plastike.

Pri parkiranju pod drevesi bodite pozorni, saj smola iglavcev na laku pušča nepopravljive sledove. Če na avtu opazite smolo, jo čim prej odstranite; pomaga že drgnjenje z olivnim oljem in hlačno nogavico.

V avtomobilu ne puščajte vrednejših predmetov, še posebno ne na izpostavljenih mestih, saj so avtomobili dopustnikov priljubljena tarča tatov.

Pri vožnji po tujih cestah upoštevajte predpise in zaradi povečane mase vozila tudi večjo varnostno razdaljo, saj je zavorna pot daljša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.