Tudi Seat z vozilom, ki ga bodo lahko vozili najstniki

Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo Foto: Seat Seat minimo
Seat je v Barceloni pokazal malo mestno električno vozilce minimo, ki naj bi ga vozili tudi najstniki, mlajši od 16 let.
Oglej si celoten članek

Za zdaj gre za konceptno vozilo, ki je najboljši približek serijskemu renault twizyju. Tovrstna vozilca očitno postajajo vse bolj zanimiva, saj jih lahko vozijo tudi osebe stare 16 let in manj. Pred kratkim je svoje vozilo predstavil tudi Citroën.

Foto: Seat Seat minimo

Intervju Seat končno dobil pravo mesto znotraj koncerna Volkswagen

Minimo je tako kot druga podobna vozila neke vrste hibrid med avtomobilom in motociklom. Gre za popolnoma električno vozilo, ki v dolžino meri 2,5 metra, to je toliko kot je merila prva generacija smarta fortwo. Širok je 1,24 metra, kar je manj kot fortwo (1,51 metra). Prav zato naj bi bilo premikanje po mestu in tudi parkiranje zelo enostavno. Tehnično pravilno gre za kvadricikel, ki je namenjen prevozu dveh potnikov.

Foto: Seat Seat minimo

Ohoho! Cupra ima nov logotip in novo vlogo znotraj Seata

Za razliko od twizyja je mogoče baterijo odstraniti in jo zamenjati z drugo, že napolnjeno. Doseg z enim polnjenjem baterije je 100 kilometrov, trdijo pri Seatu.

Foto: Seat Seat minimo

Avto To je največji Seatov model do zdaj

Vrata so postavljena asimetrično in se odpirajo vertikalno, kar omogoča parkiranje na zelo ozkih mestih. Na voznikovi strani so manjša vrata, kar v kabino prinaša več prostora in povečuje vidljivost za potnika, medtem ko večja desna potniška vrata olajšajo vstop in izstop iz vozila.

Foto: Seat Seat minimo

Avto Test: Seat leon cupra

Foto: Seat Seat minimo

Minimo je prav tako digitaliziran in zasnovan z idejami za delovanje s prihodnjimi avtonomnimi tehnologijami 4. stopnje - torej samostojno vožnjo. Če bo proizvodna teža ostala pod 425 kilogramov, bodo za volan lahko sedli tudi najstniki mlajši od 16 let brez vozniškega dovoljenja. Odvisno od lokalne zakonodaje. Enako velja za Citroënov ami one.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.