Avto
1230 ogledov

Tudi Seat z vozilom, ki ga bodo lahko vozili najstniki

Seat minimo
1/11
Seat
Seat je v Barceloni pokazal malo mestno električno vozilce minimo, ki naj bi ga vozili tudi najstniki, mlajši od 16 let.

Za zdaj gre za konceptno vozilo, ki je najboljši približek serijskemu renault twizyju. Tovrstna vozilca očitno postajajo vse bolj zanimiva, saj jih lahko vozijo tudi osebe stare 16 let in manj. Pred kratkim je svoje vozilo predstavil tudi Citroën.

Seat minimo | Avtor: Seat Seat

Seat ibiza Intervju Avto Seat končno dobil pravo mesto znotraj koncerna Volkswagen

Minimo je tako kot druga podobna vozila neke vrste hibrid med avtomobilom in motociklom. Gre za popolnoma električno vozilo, ki v dolžino meri 2,5 metra, to je toliko kot je merila prva generacija smarta fortwo. Širok je 1,24 metra, kar je manj kot fortwo (1,51 metra). Prav zato naj bi bilo premikanje po mestu in tudi parkiranje zelo enostavno. Tehnično pravilno gre za kvadricikel, ki je namenjen prevozu dveh potnikov.

Seat minimo | Avtor: Seat Seat

seat logotip cupra Ohoho! Avto Cupra ima nov logotip in novo vlogo znotraj Seata

Za razliko od twizyja je mogoče baterijo odstraniti in jo zamenjati z drugo, že napolnjeno. Doseg z enim polnjenjem baterije je 100 kilometrov, trdijo pri Seatu.

Seat minimo | Avtor: Seat Seat

Seat tarraco Avto To je največji Seatov model do zdaj

Vrata so postavljena asimetrično in se odpirajo vertikalno, kar omogoča parkiranje na zelo ozkih mestih. Na voznikovi strani so manjša vrata, kar v kabino prinaša več prostora in povečuje vidljivost za potnika, medtem ko večja desna potniška vrata olajšajo vstop in izstop iz vozila.

Seat minimo | Avtor: Seat Seat

Seat Cupra Avto Test: Seat leon cupra

Seat minimo | Avtor: Seat Seat

Minimo je prav tako digitaliziran in zasnovan z idejami za delovanje s prihodnjimi avtonomnimi tehnologijami 4. stopnje - torej samostojno vožnjo. Če bo proizvodna teža ostala pod 425 kilogramov, bodo za volan lahko sedli tudi najstniki mlajši od 16 let brez vozniškega dovoljenja. Odvisno od lokalne zakonodaje. Enako velja za Citroënov ami one.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.