Tudi Slovenci na internet iz avta

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
BMW in Telekom sta združila moči in kot novost v Sloveniji ponudila dostop do interneta v dveh bavarskih modelih. V kibersvet je tako mogoče sedaj vstopati tudi med vožnjo.
Oglej si celoten članek

Telekom Slovenije je prek brezžične Wi-Fi naprave modela X1 in serija 3 touring opremil z modulom za brezžični internet, tako da je v vozilu kadarkoli in kjerkoli v Sloveniji na voljo dostop do svetovnega spleta. Preko različnih podatkovnih naprav z vgrajenim Wi-Fi lahko po internetu brskajo kar štirje potniki hkrati.

Hitrost dostopa je do 21,6 Mb/s. Do interneta lahko prek Wi-Fi točke dostopajo tudi uporabniki, ki so naročniki drugega operaterja.

Na trgu sicer že dlje časa obstajajo naprave, s katerimi je mogoče prek podatkovne SIM kartice ustvariti Wi-Fi omrežje v kateremkoli avtomobilu. Čeprav je mogoče takšno napravo denimo kupiti celo pri hrvaških operaterjih, pa slovenski tega doslej še niso ponudili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.