Uradno: toliko bo stala nova škoda scala v Sloveniji

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Znan je slovenski cenik za Škodin novi model, ki prihaja v salone že čez nekaj tednov.
Oglej si celoten članek

Pri slovenskem uvozniku so objavili cenik za model škoda scala. Gre za model, s katerim Škoda vstopa v že tako izredno natrpani golfov velikostni razred.

Začetna cena za scalo po ceniku bo na začetku prodaje 15.483 evrov, za ta denar pa kupec dobi 1,0 TSI motor s 85 kW (115 KM) in opremo active: jeklena 16-palčna platišča, ročno klimo, AEB samodejno zaviranje, pomoč za ohranjanje voznega pasu lane assist, 6,5-palčni barvni zaslon audio naprave ...  Bo pa zadnja stekla treba premikati še z ročico. Sredi leta bo mogoče naročiti tudi šibkejšo različico motorja, ki bo cenejša za okoli 400 evrov. 

Tradicionalno se višji dve stopnji opremi imenujeta ambition (od 17.385 €) in style (od 18.787), ter še stopnjujeta udobje. Pri najboljši opremi so tako vključeni polni LED žarometi, 8-palčni zaslon in zmogljivejša multimedija, zadnji parkirni senzorji, klasični tempomat ...

Poleg trivaljnika bo na razpolago tudi 1,5-litrski bencinar 110 kW (150 KM) sprva zgolj z DSG menjalnikom, medtem ko bo izbira dizla omejena na 1,6-litrski motor s 85 kW (115 KM). Zanj bo treba odšteti najmanj 20.013 evrov. 

Spomladanski boj v segmentu bo torej dosegel nove višave, saj sta novinca v njem tudi nova mazda3 in nova toyota corolla. Oba avta izpostavljata bogato serijsko opremljenost in napredno tehnologijo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:26 29. Marec 2019.

    Nemci nikoli niso znali delat turbo bencinskih motorjev. 1.5tsi, tako kot 1.8tsi popije več olja kot bencina.

  • 21:04 28. Marec 2019.

    Po moje precenjeno,vsaj jaz za to ceno rajši kupim Volvo ali kaj drugega.

  • 18:09 28. Marec 2019.

    Novi Toyoti corolla ne seže niti do ogledala ! :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.