V Ljubljani bodo ulivali dele za električne BMW-je

Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings Foto: LTH Castings LTH Castings
Na lokaciji nekdanjega Litostroja v Ljubljani je podjetje LTH Castings zagnalo proizvodno linijo, s katere bodo prihajali aluminijasti deli za električne avtomobile znamke BMW.
Oglej si celoten članek

Sodelovanje med BMW-jem in škofjeloškim podjetjem sicer ni novost, saj je LTH Castings že od leta 1989 pomembni dobavitelj in strateški partner skupine BMW, njegovi sestavni deli pa so prisotni v številnih izdelkih bavarske znamke.

Ste ga že videli? Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

Foto: LTH Castings LTH Castings

Sodelovanje so v zadnjem desetletju razširili predvsem v razvoj in izdelovanje komponent za električno mobilnost in samo v širitev proizvodnih zmogljivosti za električne pogone so v letih 2019-2021 investirali več kot 50 milijonov evrov.

XM Najmočnejši serijski M doslej

Na novih proizvodnih linijah bodo izdelovali dele za pogonske enote pete generacije BMW-jeve tehnologije eDrive, gre pa za proizvodnjo in obdelavo aluminijastih odlitkov z najsodobnejšimi tehnologijami in trajnostnimi pristopi.

Foto: LTH Castings LTH Castings

Z novo linijo bodo vzpostavili tudi nova delovna mesta. Na programu je trenutno zaposlenih 50 delavcev, načrtujejo pa, da bo do leta 2023 v proizvodnji delov za električne pogone zaposlenih približno 150 ljudi.

Intervju Še dolgo bo trajalo, preden bodo ljudje postali nepotrebni

Pri LTH Castings širitev njihovega obrata v Ljubljani izpostavljajo kot primer uspešne preobrazbe nekdaj degradiranega območja v smeri električne mobilnosti in digitalizacije. Proizvodnjo so namreč uredili v več kot 70 let stari stavbi nekdanjega kompleksa Litostroja, ki so jo prilagodili sodobnim zahtevam in jo razširili. Ob tem so upoštevali tudi to, da je kompleks Litostroj delno zaščiten kot kulturno zgodovinski spomenik povojnega industrijskega razvoja v Sloveniji.

Foto: LTH Castings LTH Castings

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:13 9. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.