Avto > Na Štrom
3560 ogledov

V Ljubljani bodo ulivali dele za električne BMW-je

LTH Castings
1/7
LTH Castings
Na lokaciji nekdanjega Litostroja v Ljubljani je podjetje LTH Castings zagnalo proizvodno linijo, s katere bodo prihajali aluminijasti deli za električne avtomobile znamke BMW.

Sodelovanje med BMW-jem in škofjeloškim podjetjem sicer ni novost, saj je LTH Castings že od leta 1989 pomembni dobavitelj in strateški partner skupine BMW, njegovi sestavni deli pa so prisotni v številnih izdelkih bavarske znamke.

BMW iX Ste ga že videli? Avto Po Sloveniji z visokotehnološkim BMW, o katerem se bo še veliko govorilo

LTH Castings | Avtor: LTH Castings LTH Castings

Sodelovanje so v zadnjem desetletju razširili predvsem v razvoj in izdelovanje komponent za električno mobilnost in samo v širitev proizvodnih zmogljivosti za električne pogone so v letih 2019-2021 investirali več kot 50 milijonov evrov.

BMW XM koncept XM Avto Najmočnejši serijski M doslej

Na novih proizvodnih linijah bodo izdelovali dele za pogonske enote pete generacije BMW-jeve tehnologije eDrive, gre pa za proizvodnjo in obdelavo aluminijastih odlitkov z najsodobnejšimi tehnologijami in trajnostnimi pristopi.

LTH Castings | Avtor: LTH Castings LTH Castings

Z novo linijo bodo vzpostavili tudi nova delovna mesta. Na programu je trenutno zaposlenih 50 delavcev, načrtujejo pa, da bo do leta 2023 v proizvodnji delov za električne pogone zaposlenih približno 150 ljudi.

BMW proizvodnja, električni avtomobili Intervju Avto Še dolgo bo trajalo, preden bodo ljudje postali nepotrebni

Pri LTH Castings širitev njihovega obrata v Ljubljani izpostavljajo kot primer uspešne preobrazbe nekdaj degradiranega območja v smeri električne mobilnosti in digitalizacije. Proizvodnjo so namreč uredili v več kot 70 let stari stavbi nekdanjega kompleksa Litostroja, ki so jo prilagodili sodobnim zahtevam in jo razširili. Ob tem so upoštevali tudi to, da je kompleks Litostroj delno zaščiten kot kulturno zgodovinski spomenik povojnega industrijskega razvoja v Sloveniji.

LTH Castings | Avtor: LTH Castings LTH Castings

Komentarjev 1
  • Josephine_Williams 15:13 09.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦