V Slovenijo prihaja yaris na hoduljah

Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross Foto: Toyota toyota yaris cross
Toyotin slovenski uvoznik bo aprila začel zbirati prva prednaročila za svoj novi najmanjši križanec yaris cross, ki ga bodo prvi evropski lastniki dobili septembra. Cene za zdaj še niso znane.
Oglej si celoten članek

 Kot ime pove, je yaris cross zasnovan na platformi GA-B, različici Toyotine modularne platforme TNGA, ki si jo deli z »navadnim« yarisom. V nasprotju z njim ponuja višji položaj sedenja, ker je športni terenec pa je tudi njegovo dno bolj oddaljeno od tal, torej lahko premaga tudi večje ovire.Ker ima kljub temu razmeroma nizko težišče, ostaja lepo vodljiv in udoben.

RAZKRITJE Toyota predstavila svoj najmanjši in najcenejši SUV

Foto: Toyota toyota yaris cross

Tako kot yaris, je v osnovi na voljo s hibridnim pogonskim sklopom, ki je kombinacija 1,5-litrskega trivaljnika, ki deluje v skladu z bolj ugodnim Atkinsonovim ciklusom, ter elektromotorja, ki poganjata prednji kolesi, na voljo pa je tudi pametni štirikolesni pogon AWD-i, pri katerem za pogon zadnjih koles skrbi zadaj vgrajeni elektromotor.

Toyota Aygo X prologue napoveduje "kul" Toyotino prihodnost

Yaris cross adventure

Ob svetovni premieri lani spomladi je Toyota yaris cross predstavila v »mestni« opremski različici elegant, ob začletku prodaje pa bo na voljo tudi v različici adventure, ki bo poudarjala športno avanturistični terenski značaj, ki bo bolje usklajen z uporabo zunaj mestnih okolij. K temu bodo gotovo pripomogli temno siva kolesna platišča s premerom 45,75 centimetra, strešni na nosilca in dodatna zaščita karoserije.

Prva vožnja Toyotin poltovornjak pognali tja, kamor plezajo slovenski vojaški oklepniki

Foto: Toyota toyota yaris cross

Prvo leto bo yaris cross na voljo tudi s paketom premiere edition, ki bo poleg 45,75-centimetrskih platišč in usnjene notranjosti vseboval tudi prostoročno odpiranje prtljažnika, projekcijski zaslon in dvobarvno zunanjost.

Prva vožnja Toyota sploh prvič velikana namenila Slovencem

Izpostavimo še možnost infozabavnega sistema Toyota Smart Connect z 22,86-centimetrskim zaslonom v središču, pripomoček za pomoč pri parkiranju ter sistem za prilagajanje notranjosti Toyota Smart Cargo.

Foto: Toyota toyota yaris cross

Avto Toyota z GR Sport CH-R potrjuje svojo preobrazbo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.