Avto > Na Štrom
6002 ogledov

V Slovenijo prihaja yaris na hoduljah

toyota yaris cross
1/16
Toyota
Toyotin slovenski uvoznik bo aprila začel zbirati prva prednaročila za svoj novi najmanjši križanec yaris cross, ki ga bodo prvi evropski lastniki dobili septembra. Cene za zdaj še niso znane.

 Kot ime pove, je yaris cross zasnovan na platformi GA-B, različici Toyotine modularne platforme TNGA, ki si jo deli z »navadnim« yarisom. V nasprotju z njim ponuja višji položaj sedenja, ker je športni terenec pa je tudi njegovo dno bolj oddaljeno od tal, torej lahko premaga tudi večje ovire.Ker ima kljub temu razmeroma nizko težišče, ostaja lepo vodljiv in udoben.

Toyota yaris cross RAZKRITJE Avto Toyota predstavila svoj najmanjši in najcenejši SUV

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Tako kot yaris, je v osnovi na voljo s hibridnim pogonskim sklopom, ki je kombinacija 1,5-litrskega trivaljnika, ki deluje v skladu z bolj ugodnim Atkinsonovim ciklusom, ter elektromotorja, ki poganjata prednji kolesi, na voljo pa je tudi pametni štirikolesni pogon AWD-i, pri katerem za pogon zadnjih koles skrbi zadaj vgrajeni elektromotor.

Toyota aygo cross X prologue Toyota Avto Aygo X prologue napoveduje "kul" Toyotino prihodnost

Yaris cross adventure

Ob svetovni premieri lani spomladi je Toyota yaris cross predstavila v »mestni« opremski različici elegant, ob začletku prodaje pa bo na voljo tudi v različici adventure, ki bo poudarjala športno avanturistični terenski značaj, ki bo bolje usklajen z uporabo zunaj mestnih okolij. K temu bodo gotovo pripomogli temno siva kolesna platišča s premerom 45,75 centimetra, strešni na nosilca in dodatna zaščita karoserije.

toyota hilux Prva vožnja Avto Toyotin poltovornjak pognali tja, kamor plezajo slovenski vojaški oklepniki

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Prvo leto bo yaris cross na voljo tudi s paketom premiere edition, ki bo poleg 45,75-centimetrskih platišč in usnjene notranjosti vseboval tudi prostoročno odpiranje prtljažnika, projekcijski zaslon in dvobarvno zunanjost.

toyota highlander Prva vožnja Avto Toyota sploh prvič velikana namenila Slovencem

Izpostavimo še možnost infozabavnega sistema Toyota Smart Connect z 22,86-centimetrskim zaslonom v središču, pripomoček za pomoč pri parkiranju ter sistem za prilagajanje notranjosti Toyota Smart Cargo.

toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

Toyota C-HR GR Sport Avto Toyota z GR Sport CH-R potrjuje svojo preobrazbo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.