Avto
1152 ogledov

Toyota z GR Sport CH-R potrjuje svojo preobrazbo

Toyota C-HR GR Sport
1/26
Toyota
Po corolli se v izvedbi GR sport predstavlja tudi model C-HR. Pri Toyoti želijo na ta način še poudariti, da postajajo znamka, na katero morajo računati tudi vozniki, ki prisegajo na dinamično vožnjo.

CH-R v različici GR sport že na videz izraža bolj dinamičen značaj.

Zaščitni znak GR sport je umeščen na črno podlago, drugačni so okviri luči, na sredni odbijača so dekorativni elementi v klavirsko črni barvi, črno kromiran zračnik in na novo zasnovan sprednji spojler, ki je še bolj agresiven, so še ostale spremembe. Unikatna so 19-palčna platiščam, tudi zadnji del krasijo zaščitni znak na črni podlagi in dekorativni elementi v klavirsko črni barvi, črna pa je tudi streha.

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

toyota mirai papa mobil Avto Papež se bo odslej vozil na vodik

Sedeži so oblečeni v alkantaro z rdečimi in sivimi šivi, ki simbolizirajo dirkaški duh GR. Omeniti je treba še perforiran usnjen volan z rdečimi šivi. V podobni kombinaciji je zasnovana tudi prestavna ročica. Posebej zasnovani so tudi pragovi, gumb start/stop in voznikov zaslon. Poleg tega voznika ob zagonu motorja na zaslonu pozdravi posebna grafika s tematiko GR. 

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Za dodatni ščepec atraktivnosti poskrbijo zatemnjena stekla, pametni vstop, sprednje luči LED in zložljiva zunanja vzvratna ogledala. Opcijsko je na voljo tudi ogrevanje in električno upravljanje sprednjih sedežev ter avdio sistem JBL. 

Toyota je razvila generator prihodnosti Avto Toyota je razvila generator prihodnosti

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Drugačne nastavitve podvozja in posebne pnevmatike

Avto se na račun posebnih pnevmatik in trše nastavljenega vzmetenja vozi bolj dinamično. Na 19-palčna platišča so nameščene premijske pnevmatike premium contact 6 (225/45), ki izboljšujejo oprijem pri dinamični vožnji skozi ovinke. Pnevmatike so lažje od 18-palčnih in ponujajo enako stopnjo tekalnega upora in emisij CO2. 

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Nova različica opreme

Novost je tudi različica opreme C-HIC, ki prinaša nekoliko dodatne elegance in ekskluzivnosti. Med drugim ponuja štiri nove dvobarvne kombinacije, na voljo so tudi nova 18-palčna 10-kraka platišča, v kabini pa je dvobarvno usnjeno oblazinjenje, sprednja sedeža sta električno nastavljiva, stropno oblazinjenje je zasnovano v sivi barvi.  

Intervju Avto "Slovenci se morate odločiti, v kakšni družbi želite živeti"

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Izboljšav je tudi nabor asistenčnih sistemov poimenovan Toyota Safety Sense (TSS), z dodanimi novimi funkcijami za preprečevanje trka, md njimi je tudi asistenca krmiljenja v sili, ki je povezana z dnevnim zaznavanjem pešcev in asistenco pri vožnji skozi križišče. 

Kmalu na cesti

Asistenca pri vožnji skozi križišče voznika na nevarnost najprej opozori z zvočnim signalom, po potrebi pa sproži samodejno zaviranje, če voznik zavije levo ali desno, sistem pa zaznava prihajajoči promet ali pešce.

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Izboljšan je tudi sistem za ohranjanje voznega pasu, ki pomaga pri ohranjanju vozila na sredini voznega pasu. Če sistem zazna, da vozilo nenadzorovano zapušča vozni pas, bo sprožil asistenco krmiljenja in preprečil zapustitev voznega pasu. 

toyota GR yaris Avto Še letos pri nas eden najbolj športnih malih avtomobilov

Dodatno je v TSS vključen tudi prilagodljivi tempomat, ki deluje v sodelovanju s prepoznavanjem prometnih znakov. Ta dva sistema delujeta tako, da hitrost prilagodita hitrostnim omejitvam. 

Toyota C-HR GR Sport | Avtor: Toyota Toyota

Prodaja nove različice C-HR GR sport se bo začela predvidoma januarja 2021, C-HR s paketom opreme C-HIC pa bo v salonih predvidoma na voljo že konec tega leta. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.