Avto > Na Štrom
5453 ogledov

Toyota je razvila generator prihodnosti

Toyota je razvila generator prihodnosti Toyota
Toyota je v okviru celostne strategije, s katero želi promovirati vodik kot čisti vir energije, modul gorivnih celic vgradila v stacionarno napravo za proizvodnjo elektrike iz vodika.

Izkušnje, ki sta jih Toyota in njen partner Energy Observer Developments (EODev) pridobila pri vgradnji gorivnih celic v raziskovalno plovilo Energy Observer, sta izkoristili pri razvoju vodikovega generatorja GEH2.

toyota mirai, gorivne celice, toyota, toyota adria, vodikova družba, energy observer OBISKALI SMO Avto Plovilo, na katero bi bila ponosna tudi Greta Thunberg

Toyota je razvila generator prihodnosti | Avtor: Toyota Toyota

Generator je uporaben za napajanje električnih naprav na različnih prireditvah, v oddaljenih okoljih brez dostopa do električnega omrežja ali v primeru naravnih nesreč. Uporabi se ga lahko tudi v okoljsko občutljivih območjih, saj med delovanjem ne povzroča hrupa ali proizvaja škodljivih snovi.

toyota mirai, gorivne celice, toyota, toyota adria, vodikova družba Kaj moramo vedeti? Avto Vozili smo avto na vodik, kaj moramo vedeti?

Modul gorivnih celic v generatorju GEH2 , ki tehta dobrih 290 kilogramov in proizvaja elektriko z neto močjo 60 in vršno močjo 92 kilovatov, so razvili na osnovi gorivnih celic, ki jih že nekaj let poznamo v toyoti mirai, torej gre za že dodobra preskušeno tehnologijo.

Toyota je razvila generator prihodnosti | Avtor: Toyota Toyota

Komentarjev 1
  • Avatar Sarah_Amies
    Sarah_Amies 08:40 02.november 2020.

    Na delovni čas s polnim delovnim časom zaslužim več kot 25000 USD na mesec. Prejšnji mesec je moj ček na plač0 znašal 26385 USD, samo 3 ure sem delal na prenosnem računalniku. To počnem ..... >>>>>>>>>> www.DouCash.Com