V vojno zaradi parkirišč

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Učitelji. Avtomobili so jim pomembnejši kot interventna pot in igralni kotički.
Oglej si celoten članek

“Ne strinjamo se z odločitvijo občine, da celotnemu dvorišču nameni drugačno rabo. Zaposleni smo namreč ostali brez parkirnih prostorov,” je za Žurnal24 pojasnila Alena Munda, predstavnica zaposlenih v svetu zavoda III. Osnovne šole (OŠ) Celje. Več kot 40 zaposlenih je tudi podpisalo protestno pismo, ki so ga naslovili na občino in mestne svetnike.

Mestna občina Celje je v sodelovanju z Vodovodom - Kanalizacijo objekte za vzgojo in izobraževanje začela priključevati na javno komunalno infrastrukturo. “Pri III. OŠ Celje smo se odločili, da ob tem posegu uredimo tudi dvorišče ter uredimo še interventno pot za gasilce,” so povedali na celjski občini. Klopi in korita bodo zasedli prostor, na katerem je bilo do zdaj parkirišče zaposlenih, nekaj kotičkov pa bo namenjenih tudi otrokom.

V službo pol ure prej

Munda dodaja, da imajo učenci okoli šole že dovolj površin za druženje in igranje ter da je takšna odločitev občine nerazumljiva. “Nekateri zaposleni moramo v šolo tudi pol ure prej, da si poiščemo prosto plačljivo ali brezplačno parkirno mesto. Smo edina šola, ki nima več parkirišča. Nismo se še odločili, kako bomo ukrepali, če nam na občini ne bodo prisluhnili,” še pravi naša sogovornica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:25 9. September 2012.

    Spet oskogledneži. Kaj pa gabice pred bloki mogoče? Je kdo mogoče bral zakonodajo? Za izdajo gradbenega dovoljenja za hišo je …

  • 14:55 8. September 2012.

    Bravo Občina Celje! POHVALA!<br />Pločevine je že tako preveč na vsakem koraku.<br />Slovenski delavec pa bi se tako najraje z …

  • 13:05 8. September 2012.

    Srce se mi trga ob tej zgodbi. Gospa je ob brezplačno parkirno mesto 10 metrov od svojega delovnega mesta. Grozno! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.