Avto
34 ogledov

V vojno zaradi parkirišč

OŠ Celje Gregor Katič
Učitelji. Avtomobili so jim pomembnejši kot interventna pot in igralni kotički.

“Ne strinjamo se z odločitvijo občine, da celotnemu dvorišču nameni drugačno rabo. Zaposleni smo namreč ostali brez parkirnih prostorov,” je za Žurnal24 pojasnila Alena Munda, predstavnica zaposlenih v svetu zavoda III. Osnovne šole (OŠ) Celje. Več kot 40 zaposlenih je tudi podpisalo protestno pismo, ki so ga naslovili na občino in mestne svetnike.

Mestna občina Celje je v sodelovanju z Vodovodom - Kanalizacijo objekte za vzgojo in izobraževanje začela priključevati na javno komunalno infrastrukturo. “Pri III. OŠ Celje smo se odločili, da ob tem posegu uredimo tudi dvorišče ter uredimo še interventno pot za gasilce,” so povedali na celjski občini. Klopi in korita bodo zasedli prostor, na katerem je bilo do zdaj parkirišče zaposlenih, nekaj kotičkov pa bo namenjenih tudi otrokom.

V službo pol ure prej

Munda dodaja, da imajo učenci okoli šole že dovolj površin za druženje in igranje ter da je takšna odločitev občine nerazumljiva. “Nekateri zaposleni moramo v šolo tudi pol ure prej, da si poiščemo prosto plačljivo ali brezplačno parkirno mesto. Smo edina šola, ki nima več parkirišča. Nismo se še odločili, kako bomo ukrepali, če nam na občini ne bodo prisluhnili,” še pravi naša sogovornica.

Komentarjev 3
  • Klemen Černigoj 21:25 09.september 2012.

    Spet oskogledneži. Kaj pa gabice pred bloki mogoče? Je kdo mogoče bral zakonodajo? Za izdajo gradbenega dovoljenja za hišo je bilo treba zagotoviti vsaj dva parkirna mesta, sicer gradbenega dovoljenja ne dobiš. Za hišo, kjer prebivajo 4, mogoče največ 6 ...prikaži več ljudi. Zdaj ali zadeve delajo na črno brez GD ali pa ne upoštevajo predpisov - podobno je povsod - kdo lahko dobi in brezplačno parkira pred zdravstvenim domom, pred šolo, pred občino ali upravno enoto? Trgovski centri morajo imeti parkirišča, zakaj ne upravne enote ali šole? Aja, po rezih v javnem sektorju so pogruntali, da je ceneje če se za potne stroške plača znižana kilometrina namesto javnega prevoza. Naj zrihtajo še parkirišča.P.S. - ne delam v javnem sektorju, a če je vlada pametna, naj zadeve spelje do konca. Tipično po naše pa je, da je vse napol.

  • Oxxo 14:55 08.september 2012.

    Bravo Občina Celje! POHVALA!Pločevine je že tako preveč na vsakem koraku.Slovenski delavec pa bi se tako najraje z avtom zapeljal 2 m stran od vhoda - pa naj bo to služba... trgovina... In res hudo - pol ...prikaži več ure prej it od doma. Katastrofa! "Malo morgen". Veseli bodite, da imate službo in redno plačo in se nehajte pritoževati nad vsem živim... In pojdite si pogledat kako delavci parkirajo npr. v Ljubljani.

  • Bozidar.Frelih 13:05 08.september 2012.

    Srce se mi trga ob tej zgodbi. Gospa je ob brezplačno parkirno mesto 10 metrov od svojega delovnega mesta. Grozno! Njeno stisko razumem še toliko bolj, ker kot piše je v državni službi in nima skrbi da jo bo izgubila. ...prikaži več Tako tako ji izguba "parkirplaca" še bolj teži dušo. Predlagam da kontaktira varuha človekovih pravic in ustavno sodišče. Lahko pa se posvetuje tudi s tistimi ki nikoli niso imeli tega PRIVILEGIJA!