Vam je korona virus spremenil potovalne navade?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pandemija korona virusa nam je v zelo kratkem času precej spremenila življenja in vplivala tudi na našo mobilnost.
Oglej si celoten članek

Zaradi ukrepov v povezavi z pandemijo se je med drugim ustavil javni promet, zato so nam kot osnovna sredstva naše mobilnosti ostali le še osebni avtomobili, motocikli, kolesa, skiroji, hoja in kar je še prometnih sredstev, ki so omejena na enega ali majhno skupino ljudi. A tudi takšno mobilnost je veliki meri okrnila omejitev gibanja v mejah domače občine.

Avto Odnos do avtomobilov se spreminja

Foto: Saša Despot promet

Pri AMZS so se odločili, da bodo z raziskavo »Koronamobilnost« poskusili pridobiti natančnejšo sliko o tem, kako se je v času pandemije spremenila mobilnost prebivalcev Slovenije. Na spletni strani amzs.si so odprli spletni vprašalnik, s katerim bodo zbrali podatke o mobilnosti, ki jih bodo objavili v junijski številki Motorevije.

Upajo, da bo kratka anketa, ki jo najdete na tej povezavi, dosegla čim več ljudi in da bo predstavila natančno sliko o tem, kako so se v času korona virusa spremenile potovalne navade Slovencev in kako so ti prestali omejitev na majhno območje okoli njihovega kraja.

Nova odredba Promet močno upadel, tovornjakarji po novem brez omejitev

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:18 7. Maj 2020.

    Povečal je število prometnih nesreč .....kar pomeni ,da bo letos veliko poškodovanih in smrtnih žrtev med kolesarji in pešci .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.