Avto
449 ogledov

Vam je korona virus spremenil potovalne navade?

kolesar Saša Despot
Pandemija korona virusa nam je v zelo kratkem času precej spremenila življenja in vplivala tudi na našo mobilnost.

Zaradi ukrepov v povezavi z pandemijo se je med drugim ustavil javni promet, zato so nam kot osnovna sredstva naše mobilnosti ostali le še osebni avtomobili, motocikli, kolesa, skiroji, hoja in kar je še prometnih sredstev, ki so omejena na enega ali majhno skupino ljudi. A tudi takšno mobilnost je veliki meri okrnila omejitev gibanja v mejah domače občine.

Pranje avtomobila Avto Odnos do avtomobilov se spreminja

promet | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri AMZS so se odločili, da bodo z raziskavo »Koronamobilnost« poskusili pridobiti natančnejšo sliko o tem, kako se je v času pandemije spremenila mobilnost prebivalcev Slovenije. Na spletni strani amzs.si so odprli spletni vprašalnik, s katerim bodo zbrali podatke o mobilnosti, ki jih bodo objavili v junijski številki Motorevije.

Upajo, da bo kratka anketa, ki jo najdete na tej povezavi, dosegla čim več ljudi in da bo predstavila natančno sliko o tem, kako so se v času korona virusa spremenile potovalne navade Slovencev in kako so ti prestali omejitev na majhno območje okoli njihovega kraja.

Tovornjaki Nova odredba Slovenija Promet močno upadel, tovornjakarji po novem brez omejitev
 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:18 07.maj 2020.

    Povečal je število prometnih nesreč .....kar pomeni ,da bo letos veliko poškodovanih in smrtnih žrtev med kolesarji in pešci .