Vettel v reševalnem vozilu lovil ferrarija

Foto: Shell/Youtube
Foto: Shell/Youtube
Kdo je hitrejši? Sebastian Vettel v reševalnem vozilu ali voznik rešilca v ferrariju?
Oglej si celoten članek

Nekdanji prvak formule 1 Sebastian Vettel, ki tekmuje za moštvo Ferrarija, se je podal v zanimivo pustolovščino. 

Zmagovalec 42 dirk v najhitrejšem športu na svetu je zamenjal sedež z Alecom Knaptonom, britanskim voznikom reševalnega vozila, ki se je v svoji karieri odzval že na prek 1.300 klicev za nujno pomoč. 

Knapton se je vsedel v ferrarija 488 GTB s 492 kW (670 KM) in najvišjo hitrostjo 330 km/h, Vettel pa v rešilca (najverjetneje opel/vauxall movano), ki s svojimi 88 kW (120 KM) doseže hitrost do 169 km/h. Na voljo sta imela en krog improviziranega dirkališča na letališki progi. 

Kdo je zmagal? Oglejte si video ... Razlika je bila kar velika.

Video so posneli pri Shellu, njihov namen pa je bil poudariti dejstvo, da je gorivo za navadne avte in za formulo 1 identično v 99 odstotkih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.