Video: Eno najbolj nevarnih vozil na svetu

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Pri Global NCAP so preizkusili varnost vozila pri trku, ki nima zračnih blazin.
Oglej si celoten članek

Kitajski avtomobili so v zadnjih letih napredovali tako na področju oblikovanja kot novih tehnologij. V primerjavi z "zahodnimi" tekmeci so na področju varnosti zmanjšali razlike. A vedno obstajajo izjeme. Na področju varnosti pa jih po pravilih najdemo na najrevnejših trgih.

tako slabi Tako slabi, da ne pomagajo niti varnostne blazine

Takšne trge pri določanju standardov varnosti običajno pokriva neodvisna organizacija Global NCAP, kjer so preizkusili varnost poltovornjaka, ki ga prodajajo na afriškem trgu. Gre za tovornjak great wall steed 5 kitajskega proizvajalca, ki je na preizkusu trčenja osvojil nič zvezdic.

Blamaža za Nissan Ghosnu: umaknite s trga ta jajca

Ko ne pomaga niti varnostni pas

Na področju varnosti odraslih je dosegel 0 točk (od 17), s čimer je to danes eden najbolj nevarnih avtomobilov. Pri steedu 5 je bila slaba varnostna ocena pričakovana, saj osnovna različica pick-upa sploh nima sistema ABS ali zračnih blazin.

GLOBAL NCAP Avtomobili, ki jih ne bi smeli prodajati nikjer na svetu

Pick-up je bil preizkušen pri trku s hitrostjo le 64 km/h. Na videoposnetku lahko vidimo, da je voznikova lutka z glavo udarila v volan, čeprav je bil varnostni pas pritrjen. Pri Global NCAP so še navedli, da so v preiskavi po nesreči ugotovili deformacije v potniški kabini in premikanje v položaju volana.

Avto Demokratizirajte varnost!

Takšne deformacije so v letu 2020 razmeroma redke in sprožajo resne dvome o kakovosti konstrukcije in zasnove podvozja. Glede na splošno analizo pri Global NCAP niso prepričan, ali bi lahko celo prisotnost zračnih blazin pomagala poltovornjaku do boljše varnostne ocene.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.