Avto
3689 ogledov

Video: Eno najbolj nevarnih vozil na svetu

Youtube
Pri Global NCAP so preizkusili varnost vozila pri trku, ki nima zračnih blazin.

Kitajski avtomobili so v zadnjih letih napredovali tako na področju oblikovanja kot novih tehnologij. V primerjavi z "zahodnimi" tekmeci so na področju varnosti zmanjšali razlike. A vedno obstajajo izjeme. Na področju varnosti pa jih po pravilih najdemo na najrevnejših trgih.

Tata nano tako slabi Avto Tako slabi, da ne pomagajo niti varnostne blazine

Takšne trge pri določanju standardov varnosti običajno pokriva neodvisna organizacija Global NCAP, kjer so preizkusili varnost poltovornjaka, ki ga prodajajo na afriškem trgu. Gre za tovornjak great wall steed 5 kitajskega proizvajalca, ki je na preizkusu trčenja osvojil nič zvezdic.

Datsun go Blamaža za Nissan Avto Ghosnu: umaknite s trga ta jajca

Ko ne pomaga niti varnostni pas

Na področju varnosti odraslih je dosegel 0 točk (od 17), s čimer je to danes eden najbolj nevarnih avtomobilov. Pri steedu 5 je bila slaba varnostna ocena pričakovana, saj osnovna različica pick-upa sploh nima sistema ABS ali zračnih blazin.

Global NCAP GLOBAL NCAP Avto Avtomobili, ki jih ne bi smeli prodajati nikjer na svetu

Pick-up je bil preizkušen pri trku s hitrostjo le 64 km/h. Na videoposnetku lahko vidimo, da je voznikova lutka z glavo udarila v volan, čeprav je bil varnostni pas pritrjen. Pri Global NCAP so še navedli, da so v preiskavi po nesreči ugotovili deformacije v potniški kabini in premikanje v položaju volana.

Varnostni test Avto Demokratizirajte varnost!

Takšne deformacije so v letu 2020 razmeroma redke in sprožajo resne dvome o kakovosti konstrukcije in zasnove podvozja. Glede na splošno analizo pri Global NCAP niso prepričan, ali bi lahko celo prisotnost zračnih blazin pomagala poltovornjaku do boljše varnostne ocene.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.