Video: Grozljivo trčenje vlaka in tovornjaka

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Nočna mora marsikaterega voznika je, da bi sredi tirnic obtičal ravno v trenutku, ko se ti približuje vlak. Na Norveškem se je zgodilo prav to. Video, ki ga je posnel očividec je grozljiv.
Oglej si celoten članek

Tovornjak se je zataknil na nivojskem prehodu železnice. Trčenja ni bilo mogoče preprečiti. Vsaj ne s posadko na tovornjaku, ki je reagirala neodgovorno.

Kje je šofer?! Scania in njen prvi tovornjak brez kabine

Nesreča se je zgodila na jugu Norveške. Voznik tovornjaka s polpriklopnikom s tovorom se je znašel v nezavidljivem položaju. Po tem, ko je zapeljal na železniški prehod se je podvozje zagozdilo v najbolj neprimernem času. Na posnetku očividca je voznik skušal po telefonu poklicati na pomoč ali vsaj sporočiti, da je obtičal. Vendar je bilo že prepozno. Rdeča signalna lučka na železniškem prehodu, ki označuje prihod vlaka, je že utripala - to je bil jasen znak, da se približuje vlak.

Napoved Tovornjakom želijo prepovedati prehitevanje

Če bi voznik tovornjaka vsaj z mahanjem z rokami poskušal strojevodjo na vlaku opozoriti, da je obtičal, bi bile posledice lahko veliko manj dramatične. Vendar se to ni zgodilo. Tako voznik tovornjaka, kot sopotnik sta se ob vozilu obnašala precej nezainteresirano. Eden je držal telefon v roki, drugi pa je hodil po cesti in celo dvakrat prečkal stezo, ne da bi pogledal na železniško progo! Kot, da trka sploh nista pričakovala. A se je zgodil. Na srečo sta se še zadnji trenutek umaknila.

Avto MAN po dveh desetletjih predstavlja novi tovornjak

Nekaj sekund za tem je potniški vlak s polno hitrostjo trčil v tovornjak. Trk je bil tako silovit, da je vlak iztiril. K sreči v trku nihče ni bil poškodovan. Zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa je bilo v vlaku le sedem ljudi, med njimi trije železniški uslužbenci.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.