Avto > Kombinirana
15166 ogledov

Video: Grozljivo trčenje vlaka in tovornjaka

Youtube
Nočna mora marsikaterega voznika je, da bi sredi tirnic obtičal ravno v trenutku, ko se ti približuje vlak. Na Norveškem se je zgodilo prav to. Video, ki ga je posnel očividec je grozljiv.

Tovornjak se je zataknil na nivojskem prehodu železnice. Trčenja ni bilo mogoče preprečiti. Vsaj ne s posadko na tovornjaku, ki je reagirala neodgovorno.

Scania AXL Kje je šofer?! Avto Scania in njen prvi tovornjak brez kabine

Nesreča se je zgodila na jugu Norveške. Voznik tovornjaka s polpriklopnikom s tovorom se je znašel v nezavidljivem položaju. Po tem, ko je zapeljal na železniški prehod se je podvozje zagozdilo v najbolj neprimernem času. Na posnetku očividca je voznik skušal po telefonu poklicati na pomoč ali vsaj sporočiti, da je obtičal. Vendar je bilo že prepozno. Rdeča signalna lučka na železniškem prehodu, ki označuje prihod vlaka, je že utripala - to je bil jasen znak, da se približuje vlak.

Prehitevanje tovornjakov Napoved Avto Tovornjakom želijo prepovedati prehitevanje

Če bi voznik tovornjaka vsaj z mahanjem z rokami poskušal strojevodjo na vlaku opozoriti, da je obtičal, bi bile posledice lahko veliko manj dramatične. Vendar se to ni zgodilo. Tako voznik tovornjaka, kot sopotnik sta se ob vozilu obnašala precej nezainteresirano. Eden je držal telefon v roki, drugi pa je hodil po cesti in celo dvakrat prečkal stezo, ne da bi pogledal na železniško progo! Kot, da trka sploh nista pričakovala. A se je zgodil. Na srečo sta se še zadnji trenutek umaknila.

MAN, nova generacija tovornjakov Avto MAN po dveh desetletjih predstavlja novi tovornjak

Nekaj sekund za tem je potniški vlak s polno hitrostjo trčil v tovornjak. Trk je bil tako silovit, da je vlak iztiril. K sreči v trku nihče ni bil poškodovan. Zaradi ukrepov proti širjenju koronavirusa je bilo v vlaku le sedem ljudi, med njimi trije železniški uslužbenci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice