Visoka kazen za nečitljivo registrsko tablico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pozimi, ko je na cestah še posebno veliko umazanije, so tudi avtomobili praviloma veliko bolj umazani. Ne samo svetila in stekla, tudi registrske tablice morate ohranjati čiste.
Oglej si celoten članek

Zakon o varnosti cestnega prometa določa, da morajo biti registrske tablice pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privite ali kako drugače čvrsto pritrjene. Če temu ni tako, se voznika za prekršek kaznuje z globo 200 evrov.

Zaradi merjenja hitrosti je tudi prepovedano spreminjati naklon tablic; če to storite, vas lahko policisti prav tako oglobijo. Če vam ukradejo tablico, morate krajo prijaviti policiji, če pa jo izgubite, to prijavite upravni enoti. Čakalna doba na nove tablice je od sedem do deset dni, cena izdelave dveh je 27 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 09:12 29. Januar 2014.

    Če je takšno vreme, lahko ti doma do onemoglosti drgneš tablico, po 1km vožnje bo umazana do amena...

  • 00:50 26. December 2013.

    al je težko preden greš na pot z robčkom obrisat tablco... po zimi še lažje narediš kepo in zdrgneš tablico …

  • 12:23 24. December 2013.

    a blesavih meglenkarjev pa ne bojo opozarjali, še manj kaznovali..... ta naša prometna policija ni za nikamor, samo še strice …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.