Avto
741 ogledov

Visoka kazen za nečitljivo registrsko tablico

Zaradi neberljivih registrskih tablic vas lahko policisti oglobijo. Enako velja Žurnal24 main
Pozimi, ko je na cestah še posebno veliko umazanije, so tudi avtomobili praviloma veliko bolj umazani. Ne samo svetila in stekla, tudi registrske tablice morate ohranjati čiste.

Zakon o varnosti cestnega prometa določa, da morajo biti registrske tablice pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite. Registrske tablice so lahko prikovičene, privite ali kako drugače čvrsto pritrjene. Če temu ni tako, se voznika za prekršek kaznuje z globo 200 evrov.

Zaradi merjenja hitrosti je tudi prepovedano spreminjati naklon tablic; če to storite, vas lahko policisti prav tako oglobijo. Če vam ukradejo tablico, morate krajo prijaviti policiji, če pa jo izgubite, to prijavite upravni enoti. Čakalna doba na nove tablice je od sedem do deset dni, cena izdelave dveh je 27 evrov.

Komentarjev 9
  • Sebastjan Kroflič 09:12 29.januar 2014.

    Če je takšno vreme, lahko ti doma do onemoglosti drgneš tablico, po 1km vožnje bo umazana do amena...

  • Tyson Rok Mlakar 00:50 26.december 2013.

    al je težko preden greš na pot z robčkom obrisat tablco... po zimi še lažje narediš kepo in zdrgneš tablico pa je čista... ne vem kaj je tak problem... policaji niso krivi (so samo delavci tko ko vsi) !!! če ...prikaži več je že kdo kriv je kriva zakonodaja...

  • Andrej Kovačič 12:23 24.december 2013.

    a blesavih meglenkarjev pa ne bojo opozarjali, še manj kaznovali..... ta naša prometna policija ni za nikamor, samo še strice na mopedih lovijo okoli zadanic da lahko kasirajo