Slovenija
362 ogledov

S podaljšanjem registracije zamudi četrtina

slovenija 01.07.2011 policija, policijska patrulja, kontrola, radar, ustavljanje Boštjan Tacol
Globa. Če vas na cesti dobijo s pretečenim prometnim dovoljenjem, je globa 500 evrov, če je pretečeno manj kot 30 dni, pa sto evrov.

"Skoraj tri tedne sem se vozil s pretečenim prometnim dovoljenjem in nezavarovanim avtom. Pozabil sem, ker sem imel pri prejšnjem avtu registracijo jeseni. Še dobro, da me je upravna enota opozorila z dopisom, škoda le, da me ni že prej," nam je povedal bralec. Takih dopisov so upravne enote lani poslale kar 76.341.

S podaljšanjem prometnega dovoljenja do 30 dni sicer zamudi skoraj četrtina vseh lastnikov vozil, kar je več kot 330 tisoč primerov, kažejo podatki za prve tri mesece letos.

Večina uredi v enem tednu

Od tistih, ki zamujajo do 30 dni, jih velika večina (sedem od desetih) prometno dovoljenje podaljša v enem tednu in upravne enote najbrž zato ne pošiljajo obvestil takoj po preteku. Še 15 odstotkov jih prometno dovoljenje podaljša v dveh tednih, od 15 do 30 dni pa je poznih 16 odstotkov zamudnikov.

Kako hitro po obvestilu upravne enote lastnik podaljša prometno dovoljenje, ne spremljajo, vedo pa, da 5.991 lastnikov ni storilo ničesar, zato so jim izdali plačilne naloge za 250 evrov globe. Najpozneje 30 dni po preteku prometnega dovoljenja bi namreč morali vozilo odjaviti in vrniti registrske tablice.

Globa sto ali 500 evrov

Našemu bralcu je, če bi ga z neregistriranim avtom dobila policija, grozila globa sto evrov. Če bi se z neregistriranim avtom vozil več kot 30 dni po preteku dovoljenja, pa je globa 500 evrov.

Komentarjev 3
  • sprehajalec 19:34 20.maj 2013.

    Ja res ja. Ali UE Novo Mesto izdaja plačilne naloge po 250 Eur? V Sloveniji je tradicionalno naslednje. Če je bil kdo malo bolj priden v firmi, je dobival vse več zadolžitev. Velika večina se jih je v ...prikaži več glavnem šlepalo. Tako je tudi na državnem nivoju. Če redno plačuješ obveznosti, jih še več fašeš. Če jih ne, ti pač nič ni. Ker smo po ustavi socialna država.

  • Ronald Reagan 19:25 20.maj 2013.

    Cigane misliš...???

  • KOJAK 19:21 20.maj 2013.

    A za romsko manjšino veljajo iste kazni?