Volkswagen postaja Voltswagen!

Foto: Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Foto: Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Prvi april je šele jutri, a tale novica že danes zveni kot prvoaprilska šala. Lahko bi rekli, da tudi je. Volkswagen naj bi se kot ponudnik novih električnih modelov v ZDA preimenoval kar v Voltswagen.
Oglej si celoten članek

Novica o preimenovanju se je v ponedeljek le za zelo kratek čas pojavila na Volkswagnovi ameriški uradni spletni strani, a to je bilo dovolj, da so jo opazili pri ameriški medijski mreži CNBC in jo tudi povzeli.

Nogomet v golfu Golf vam odslej sporoča, ko vaša ekipa zadane gol

Pisalo je, da naj bi Volkswagen v ZDA svoja električna vozila, ki jih je že kar precej, ponujal pod blagovno znamko Voltswagen. Seveda ime navaja na osnovno enoto za električno napetost volt. K objavi imena so dodali, da naj bi bilo novo ime tudi Volkswagnova zaveza za usmeritev v električno mobilnost.

Foto: Volkswagen Volkswagen ID.4

Hkrati pa naj bi jim pomagalo tudi pri popravljanju ugleda po škandalu z izpusti dizelskih motorjev, ki je v ZDA pustil veliko večji madež na Volkswagnovi podobi kot v Evropi. Po poročanju medija naj bi novica prehitro prišla na Volkswagnovo spletno stran, saj naj bi jo objavili šele čez dober mesec.

Test ID.3: Volkswagnov revolucionar

Pri Volkswagnu spodrsljaja niso hoteli komentirati, njihov predstavnik za tisk je dodal le, da se mu zadeva zdi dobra ideja. Volkswagnov ameriški šef Scott Keogh je k temu le bežno dodal, da bi K res lahko zamenjali z T in izraz »volk« v imenu spremenili v »volt«. Vsekakor pa so pri Volkswagnu dodali, da bodo več podrobnosti sporočili na veliki četrtek, jutri, 1. aprila, na dan norcev torej.

Avto Volkswagen presenetil z novim malim SUV

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:40 31. Marec 2021.

    drage dame in gospodje.. a ste pozabil na neki.. v nemščini se V izgovori kot "F" torej ni volksvagen ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.