Avto > Na Štrom
1203 ogledov

Volkswagen postaja Voltswagen!

ID.3 Anže Petkovšek Volkswagen ID.3
Prvi april je šele jutri, a tale novica že danes zveni kot prvoaprilska šala. Lahko bi rekli, da tudi je. Volkswagen naj bi se kot ponudnik novih električnih modelov v ZDA preimenoval kar v Voltswagen.

Novica o preimenovanju se je v ponedeljek le za zelo kratek čas pojavila na Volkswagnovi ameriški uradni spletni strani, a to je bilo dovolj, da so jo opazili pri ameriški medijski mreži CNBC in jo tudi povzeli.

We score aplikacija Nogomet v golfu Avto Golf vam odslej sporoča, ko vaša ekipa zadane gol

Pisalo je, da naj bi Volkswagen v ZDA svoja električna vozila, ki jih je že kar precej, ponujal pod blagovno znamko Voltswagen. Seveda ime navaja na osnovno enoto za električno napetost volt. K objavi imena so dodali, da naj bi bilo novo ime tudi Volkswagnova zaveza za usmeritev v električno mobilnost.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Hkrati pa naj bi jim pomagalo tudi pri popravljanju ugleda po škandalu z izpusti dizelskih motorjev, ki je v ZDA pustil veliko večji madež na Volkswagnovi podobi kot v Evropi. Po poročanju medija naj bi novica prehitro prišla na Volkswagnovo spletno stran, saj naj bi jo objavili šele čez dober mesec.

ID.3 Test Avto ID.3: Volkswagnov revolucionar

Pri Volkswagnu spodrsljaja niso hoteli komentirati, njihov predstavnik za tisk je dodal le, da se mu zadeva zdi dobra ideja. Volkswagnov ameriški šef Scott Keogh je k temu le bežno dodal, da bi K res lahko zamenjali z T in izraz »volk« v imenu spremenili v »volt«. Vsekakor pa so pri Volkswagnu dodali, da bodo več podrobnosti sporočili na veliki četrtek, jutri, 1. aprila, na dan norcev torej.

Volkswagen taigo Avto Volkswagen presenetil z novim malim SUV
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:40 31.marec 2021.

    drage dame in gospodje.. a ste pozabil na neki.. v nemščini se V izgovori kot "F" torej ni volksvagen ampak folksvagen.. in tudi v USA VW izgovorijo kot FAOVE.no in če napišemo voltvagen, se to izgovori kot foltvagen, kar lahko ...prikaži večo malo v angleščini se zategne v faoultvagen... kar pa pomeni ---- pokvarjeno vozilo al pa če hočete napačno izbrano vozilo. in to za VW je primerni izraz...bravo USA.