Avto > Na Štrom
5925 ogledov

Volkswagen ID.4 s svetovno novostjo kmalu v Sloveniji

Volkswagen ID.4
1/24
Volkswagen
Volkswagen je začel z globalnim začetkom prodaje drugega modela v električni liniji ID, modela ID.4. Znana je cena. v Slovenijo prihaja koneec marca, naročiti ga bo možno že sredi februarja.

Volkswagnov cilj je do leta 2023 investiralt več kot 11 milijard evrov, tako, da bi lahko v letu 2025 izdelala že 1,5 milijona električnih avtomobilov letno.

"ID.4 bo pomembno prispeval k temu. Volkswagen s tem modelom v svojo ponudbo vključuje popolnoma električno vozilo iz najhitreje rastočega segmenta na svetu,  tj. razreda kompaktnih SUV-jev. Zato je prihod našega "avta za ves svet" za znamko pomemben strateški mejnik," je povedal Ralf Brandstätter, predsednik uprave znamke Volkswagen Osebna vozila.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen ID.4 Avto Volkswagen razkril prvi električni SUV

Družba je sicer v letu 2020 potrojila prodajo popolnoma električnih vozil. Samo letos želijo kupcem dobaviti bistveno več kot 100.000 vozil ID.4. Klaus Zellmer, direktor prodaje pri znamki Volkswagen Osebna vozila, je dejal da so prejeli že 17.000 naročil za vozilo. Približno dve tretjini za leto 2021 načrtovanih dobav sta namenjeni v Evropo, ena tretjina pa na Kitajsko in v ZDA. Na Kitajskem bo ID.4 kupcem na voljo v dveh izvedbah, ID.4 CROZZ in ID.4 X.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

volkswagen ID.3 Avto V Slovenijo je pripeljal prelomni volkswagen

Dve različni bateriji in elektromotorja

Po modelu ID.3 je ID.4 Volkswagnov drugi model, ki je izdelan na osnovi nove modularne platforme za električna vozila (MEB). Platforma je posebej prilagojena zahtevam električnih vozil. Tako kot pri ID.3 nova paleta že konfiguriranih modelov ID.4 vključuje pakete opreme, po katerih je največ povpraševanja. V Nemčiji se cene za ID.4 Pure Performance4 začnejo pri 38.450 EUR (vklj. z 19-odstotnim DDV). Kupci v Nemčiji lahko uveljavljajo subvencijo v višini 9.000 evrov neto.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Euro NCAP volkswagen ID.3 Video Avto ID.3 so razčetverili, da bi videli, kako varen je

Na voljo bosta dve velikosti baterije. Pri ID.4 Pure4 z neto kapaciteto baterije 52 kWh doseg znaša do 348 kilometrov (WLTP), pri ID.4 Pro5 s 77 kWh (neto) pa do 522 kilometrov (WLTP). Elektromotor je zaenkrat na voljo v dveh zmogljivostnih izvedbah. Glede na model razvije moč 125 kW (170 KM) ali 150 kW (204 KM). ID.4 z zmogljivejšim motorjem za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 8,5 sekunde, pri obeh izvedbah pa je najvišja hitrost elektronsko omejena na 160 km/h. V tem letu sledi še športni model s štirikolesnim pogonom, ID.4 GTX.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

volkswagen ID.3 Prodaja vozil Avto Oktober: Novi hit med slovenskimi kupci vozil

Pri Volkswagnu izpostavljajo še navigacijski sistem discover pro in spletne storitve iz ponudbe We Connect Start, ki so pri vseh modelih ID.4 del serijske opreme.

Volkswagen ID.4 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Svetovna novost jeprojicirni sistem zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti, ki prikaze projicira v voznikovo vidno polje ter dodatno dinamično prikaže izbrane simbole in jih združi z realnostjo. Na primer smerne puščice navigacijskega sistema prikaže v voznikovem vidnem polju, na navidezni razdalji 10 metrov, v skladu s potekom ceste. Za večje udobje pri vožnji na kratke in dolge razdalje skrbijo številni asistenčni sistemi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.