Avto > Na Štrom
986 ogledov

ID.3 so razčetverili, da bi videli, kako varen je

Euro NCAP volkswagen ID.3 Euro NCAP
Novi električni volkswagen ID.3 je bil podvržen testu za varnost potnikov in ostalih udeležencev.

Test je opravil z odliko. Organizacija Euro NCAP mu je prisodila pet zvezdic in s tem tudi ovrgla vsako sumničenje, da Volkswagen visokih varnostnih standardov, ki jih kaže pri drugih svojih modelih, ne bi znal prenesti tudi na baterijska vozila. 

Pri Euro NCAP so poudarili veselje nad tem, da težnja po reševanju planeta z nizkoemisijskimi vozili očitno ne bo imela negativnih posledic pri varnosti avtov. ID.3 je tudi glede varnosti visokotehnološki, so poudarili, saj nudi inteligentno aktivno in pasivno varnost tako za potnike, kot morebitne zunanje udeležence trka. Veliko asistenčnih sistemov je standardnih, med drugim pa ima avto tudi zračno blazino med obema prednjima potnikoma, ki preprečuje poškodbe pri bočnih trkih.

Pri organizaciji so še povedali, da so nedavno naredili ponovni test priključnega hibrida toyota RAV, ki so ga v osnovni različici sicer testirali že lani. Priključni hibrid kljub dodatku baterije ni pokazal večjih slabosti in je bil prav tako ocenjen s petimi zvezdicami, le da še po lanskoletnem nekoliko manj strogem standardu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.