Volkswagen slavi prodane, Toyota šteje denar

Foto: EPA
Foto: EPA
Volkswagen je morda prehitel Toyoto po številu prodanih vozil v prvem polletju letos, a japonska znamka ostaja daleč pred obema glavnima tekmecema na področju, ki največ šteje - pri dobičku.
Oglej si celoten članek

Toyota je po zadnjih podatkih predvsem zaradi medvalutnih razmerij v prvih šestih mesecih zelo dobro poslovala. Dobiček med aprilom in junijem, ki za znamkino fiskalno leto pomeni prvi kvartal, je zaradi padca jena napram dolarju višji kar za 9,1 odstotka ali preračunano skupaj  5,6 milijarde evrov.

Ta znesek je 1,5-krat višji od dobička, ki ga je prijavil Volkswagen, trenutno uradno največji proizvajalec na svetu, ki je vknjižil za 3,5 milijarde dobička iz poslovanja. GM na tretjem mestu sledi "šele" z 1,18 milijarde evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.