Vsak avto tisočaka dražji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ekološke načrte EU po katerem se bodo morali v prihodnjih sedmih letih izpusti CO2 iz avtomobilov drastično znižati, bomo bržkone plačali kupci. V povprečju skoraj tisoč evrov pri vsakem novem avtu.
Oglej si celoten članek

Študija Mednarodnega sveta za čistejši transport (ICCT) je pokazala, da bo moral vsak proizvajalec avtomobilov v tehnologije za dodatno znižanje izpustov v povprečju investirati 960 evrov za vsak proizvedeni avtomobil, poroča Bild.de.

Bruseljski načrti namreč predvidevajo, da bodo nova vozila na evropskih trgih leta 2020 v povprečju v zrak smela izpustiti le še 95 gramov na kilometer. S tem sicer okoljevarstveniki niso zadovoljni, saj si želijo še ostrejših meril, avtoindustrija na drugi strani pa grmi, da jo bo ekologija pokopala.

Za primerjavo, leta 2006 je povprečni izpust avtomobilov znašal 160 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:55 18. Januar 2013.

    pozabli ste še na servis, ko bo še 5 reči več ki bo odpovedalo.

  • 11:02 18. Januar 2013.

    me prav zanima s kakšnimi "ekološkimi" avti se pa vozijo ti okoljevarstveniki, p*cke ene, samo da nas molzejo

  • 10:58 18. Januar 2013.

    Jest mam tud tak občutek, ker če plačaš 1000 evrov več za avto bo ta manj onesnaževal okolico :) Pač …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.