Avto
55 ogledov

Vsak avto tisočaka dražji

Izpuh Žurnal24 main
Ekološke načrte EU po katerem se bodo morali v prihodnjih sedmih letih izpusti CO2 iz avtomobilov drastično znižati, bomo bržkone plačali kupci. V povprečju skoraj tisoč evrov pri vsakem novem avtu.

Študija Mednarodnega sveta za čistejši transport (ICCT) je pokazala, da bo moral vsak proizvajalec avtomobilov v tehnologije za dodatno znižanje izpustov v povprečju investirati 960 evrov za vsak proizvedeni avtomobil, poroča Bild.de.

Bruseljski načrti namreč predvidevajo, da bodo nova vozila na evropskih trgih leta 2020 v povprečju v zrak smela izpustiti le še 95 gramov na kilometer. S tem sicer okoljevarstveniki niso zadovoljni, saj si želijo še ostrejših meril, avtoindustrija na drugi strani pa grmi, da jo bo ekologija pokopala.

Za primerjavo, leta 2006 je povprečni izpust avtomobilov znašal 160 gramov CO2 na prevoženi kilometer.

Komentarjev 4
  • wolfyy 14:55 18.januar 2013.

    pozabli ste še na servis, ko bo še 5 reči več ki bo odpovedalo.

  • HansAndersen 11:02 18.januar 2013.

    me prav zanima s kakšnimi "ekološkimi" avti se pa vozijo ti okoljevarstveniki, p*cke ene, samo da nas molzejo

  • allstarr111 10:58 18.januar 2013.

    Jest mam tud tak občutek, ker če plačaš 1000 evrov več za avto bo ta manj onesnaževal okolico :) Pač vse to so poskusi do kje lahko grdo, kje so meje, ko narod reče ne in pride do nemirov in ...prikaži večn ko nemiri dosežejo kritično maso, pride do lokalne anarhije ki spet ob kritični masi pripelje do prvo državljanskih vojn, in tako naprej do WW3, seveda so se iz preteklosti veliko naučili, in hočejo da mod 3 vse poteka smooth & profitable