Vse trenutne avtomobilske novosti na enem mestu

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz AG
Frankfurtski avtosalon je odprl vrata v znamenju novih in vse bolj ljudskih električnih vozil, odpovedi udeležbe številnih znamk in skrbi pred ekoprotesti. A zanimivih novosti bo vseeno kar nekaj.
Oglej si celoten članek

Bienalni frankfurtski avtosalon je še nedolgo nazaj veljal za enega največjih tovrstnih dogodkov na svetu, na katerem je veljalo, da vse avtomobilske znamke, ki kaj dajo nase, na njem pokažejo vsaj kakšno premiero. 

A časi so danes drugačni, poleg premika zanimanja številnih kupcev (in proizvajalcev) na polje digitalnih novosti in tovrstnih sejmov so v zadnjem času pri marsikateri znamki znova aktualni krizni proračuni. Ti terjajo zelo pozorno namenjanje sredstev za marketing, kar pomeni tudi izpuščanje dragih dogodkov, kot so avtosaloni.

Letošnji avtosalon bo v skladu z razvojem trendov v avtoindustriji bolj električen kot kadarkoli. Z novinarskima dnevoma se je začel že danes, za širšo javnost pa bo dokončno odprl vrata v soboto 14. septembra. Za dve leti se bo poslovil 22. septembra. 

Najpomembnejše premiere in druge novosti

Foto: Audi Audi RS6 avant

AUDI

Offroad električni koncept z imenom AI: Trail napoveduje, kako bo izgledalo električno vozilo, s katerim bo mogoče zapeljati tudi izven cest.

Predstavili bodo model A1 citycarver, v "bulerje" obut model A1, ki s 40 milimetri višjo postavo omogoča boljšo vidljivost in lažje vstopanje.

RS6 razkazuje svoje mogočne V8 mišice, poleg njega stoji RS7.

Kot kažejo informacije, se bo premiera naslednje generacije A3 zgodila takoj po zaprtju salona.

Foto: BMW BMW serija 4 concept

BMW

Serija 4 koncept napoveduje oblikovno zelo drzno in s tehnologijo napolnjeno novo generacijo dvovratnega kupeja.

Serija 1 doživlja salonsko premiero in se bo tudi uradno podala med kupce. Posebnost kompakteža je prehod na sprednji pogon. 

Novi generacija uspešnice X6 in nova serija 8 gran coupe, prestižni kupejevski štirivratnik.

Foto: Ford Ford puma

FORD

Videti je mogoče več elektrificiranih modelov, med glavnimi zvezdami pa je povsem novi model malega križanca puma.

Foto: Honda Honda E

HONDA

Mala električna kombilimuzina honda e je nastala na podlagi koncepta, ki je pred leti požel izjemno zanimanje. V notranjosti ima lahko kar pet zaslonov, saj ima namesto ogledal kamere.

Foto: Hyundai Hyundai i10

HYUNDAI

Glavna novost je novi i10. 

LAMBORGHINI

Sian je model, s katerim Lamborghini vstopa v svet močnih hibridov in še lažje gradnje. 

LAND ROVER

Ena izmed glavnih zvezd avtosalona je povsem nova generacija modela defender, ki se po kar 67 letih proizvodnje prve generacije loteva off-road in asfaltne vožnje na povsem nov, še zmogljivejši način. Na voljo bo v dveh dolžinskh različicah.

Foto: Gregor Prebil Mini cooper SE

MINI

Mini electric je povsem električni avto z dosegom do 232 kilometrov po WLTP kriteriju. Kljub novemu pogonu obljublja klasično "mini" vožnjo.

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz EQS koncept

MERCEDES-BENZ

Luksuzna električna limuzina je sicer še koncept, a zelo dober pokazatelj, v čem se bodo že zelo kmalu lahko vozili poslovneži, predsedniki, komisarji ali kako drugače vplivni ljudje. Verjetno bo nosila ime EQS.

Iz bližnjega Stuttgarta so pripeljali razred A v verziji priključnega hibrida, novi razred GLB pa doživlja premiero pred širšo publiko.

Foto: Opel Opel corsa

OPEL

Glavna pozornost je namenjena novi corsi in njeni električni različici, tudi v reli konfiguraciji.

Foto: Porsche Porsche taycan

PORSCHE

Taycan je ena glavnih novosti salona. Štirivratna športna limuzina obljublja sapo jemajoč pospešek in odlične cestne zmogljivosti z dosegom do 450 km. Gre za prvega porscheja s povsem digitalnim kokpitom.

Foto: Renault Novi renault captur

RENAULT

Novi captur je glavna francoska novost. Nadaljevati želi uspešno zgodbo prve generacije malega križanca, tokrat tudi kot priključni hibrid. Na razstavnem prostoru bo tudi močno posodobljeni električni zoe.

Foto: Cupra Cupra tavascan

SEAT in CUPRA

Tavascan je koncept športnega križanca, ki ga poganja elektrika. Družbo mu bosta delala priključni hibrid tarraco in mali električni mii.

ŠKODA

Citigo-e iV je prva sodobna električna škoda. Superb pa je dobil še tehnologijo priključnega hibrida z dosegom do 55 kilometrov.

Foto: Volkswagen Volkswagen ID 3 električni avto

VOLKSWAGEN

ID 3 je avto, s katerim želi VW preseči mejnike, ki sta jih postavljala hrošč in golf. Prvi električni avto nove družine ID želi tlakovati pot, da bi v naslednjih petih skupaj osvojili srca kar milijon kupcev. Na voljo bo več različic moči in dosega.

Težko pričakovanega osmega golfa pa še niso pokazali, to bodo storili šele oktobra. 

KOGA V FRANKFURTU NI

Seznam je dolg. Med drugim manjkajo Toyota, Peugeot, DS, Volvo, Suzuki, Ferrari, Alfa Romeo, Fiat, Chrysler, Jeep, Nissan, Mazda, Rolls-Royce, Dacia ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:32 10. September 2019.

    na teh sejmih slovenčkov ali čefurjev, ki so registrirani kot slovenčki ... pridejo v poceni trenerki in bi še najcenjši …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.