Vse več lastnikov SUV-jev šokiranih na parkirišču

Foto: The Tire Extinguishers
Foto: The Tire Extinguishers
Že nekaj let smo priča boju podnebnih aktivistov proti športnim terencem. Nedavno so se domislili novega "orožja". Praznjenje pnevmatik športnih terenskih vozil se bliskovito hitro širi po Evropi.
Oglej si celoten članek

Posledica podnebne krize niso le prepovedi vstopa dizelskih avtomobilov v središča nekaterih mest, ali prihajajoča prepoved prodaje avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem. Obstajajo tudi različne druge oblike boja proti športnim terencem s strani okoljevarstvenih aktivistov.

Foto: The Tire Extinguishers Prazna pnevmatika

Rabljeni Rabljeni: Pasti pri nakupu 4x4 vozila

Se še spomnite zasedbe avtomobilskega salona v Frankfurtu, blokade cest ali polivanja avtomobilov z barvo na avtomobilskem salonu v Bruslju? Ali za delitev ponarejenih kazni lastnikom terenskih vozil? Aktivisti so se z namenom, da bi ljudi odvrnili od nakupa SUV vozil, domislili novega "orožja". Po njihovem mnenju naj bi bili SUV-ji nemoralni, saj so veliki, težki in porabijo več goriva kot manjši avtomobili. Poleg tega veljajo za nevarne na mestnih ulicah, saj ogrožajo pešce in druge udeležence v prometu.

Uradno To je Ferrarijev SUV odgovor tekmecem

Foto: The Tire Extinguishers Prazna pnevmatika

Prazna pnevmatika in obvestilo za brisalci

Nova oblika boja proti SUV-jem je praznjenje pnevmatik na parkiranih avtomobilih. Običajno to dejanje spremlja sporočilo za brisalcem, ki opozarja, da so terenska vozila drugi največji vir povečanja emisij CO2 v prometu v zadnjem desetletju, zato je bilo določeno terensko vozilo "razoroženo" z izpraznitvijo pnevmatik. Aktivisti ob tem poudarjajo, da vozilo ni bilo poškodovano, "kaznovano" pa je, ker škodi planetu, ki si ga delimo vsi skupaj. Ne gre za osamljena dejanja, usmerjena proti terenskim vozilom. Začelo se je v Londonu, zdaj pa se gibanje imenuje The Tire Extinguishers in je dejavno v Kanadi, ZDA, na Švedskem, v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji in celo na Novi Zelandiji.

Foto: The Tire Extinguishers Praska na avtomobilu

Avto 40 najbolj varčnih avtomobilov, velik poraz SUV-jev

Vendar pa se pojavljajo tudi že bolj radikalne oblike "protesta". V Belgiji so lastniki nekaterih SUV-jev našli svoje avtomobile s prerezanimi gumami in celo poškodovanim lakom. Čeprav gre za kaznivo dejanje, aktivisti The Tire Extinguishers tovrstna dejanja objavljajo na svojem Twitter računu. Zanimivo je, da praznijo pnevmatike tudi na povsem električnih in hibridnih športnih terencih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:45 8. September 2022.

    Eno je razredni boj, drugo pa kretenizem "zelenih", ki morda res verjamejo, da ljudje spreminjamo podnebje...Preprosto ne ločijo med onesnaževanjem …

  • 12:30 8. September 2022.

    Gre za razredni boj. Danes sem spet eno seljacino bme videl parkirati na prehodu, enega invalida v glavo pa na …

  • 11:12 8. September 2022.

    Nekatere pač boli sredinec in jim je čisto vseeno za škodo, ki jo povzročajo z prerezal gum in poškodovanjem barve. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.