Avto > Iz druge roke
29367 ogledov

Vse več lastnikov SUV-jev šokiranih na parkirišču

Prazna pnevmatika The Tire Extinguishers
Že nekaj let smo priča boju podnebnih aktivistov proti športnim terencem. Nedavno so se domislili novega "orožja". Praznjenje pnevmatik športnih terenskih vozil se bliskovito hitro širi po Evropi.

Posledica podnebne krize niso le prepovedi vstopa dizelskih avtomobilov v središča nekaterih mest, ali prihajajoča prepoved prodaje avtomobilov z motorji z notranjim zgorevanjem. Obstajajo tudi različne druge oblike boja proti športnim terencem s strani okoljevarstvenih aktivistov.

Prazna pnevmatika | Avtor: The Tire Extinguishers The Tire Extinguishers

4x4 pogon Rabljeni Avto Rabljeni: Pasti pri nakupu 4x4 vozila

Se še spomnite zasedbe avtomobilskega salona v Frankfurtu, blokade cest ali polivanja avtomobilov z barvo na avtomobilskem salonu v Bruslju? Ali za delitev ponarejenih kazni lastnikom terenskih vozil? Aktivisti so se z namenom, da bi ljudi odvrnili od nakupa SUV vozil, domislili novega "orožja". Po njihovem mnenju naj bi bili SUV-ji nemoralni, saj so veliki, težki in porabijo več goriva kot manjši avtomobili. Poleg tega veljajo za nevarne na mestnih ulicah, saj ogrožajo pešce in druge udeležence v prometu.

Ferrari purosangue Uradno Avto To je Ferrarijev SUV odgovor tekmecem

Prazna pnevmatika | Avtor: The Tire Extinguishers The Tire Extinguishers

Prazna pnevmatika in obvestilo za brisalci

Nova oblika boja proti SUV-jem je praznjenje pnevmatik na parkiranih avtomobilih. Običajno to dejanje spremlja sporočilo za brisalcem, ki opozarja, da so terenska vozila drugi največji vir povečanja emisij CO2 v prometu v zadnjem desetletju, zato je bilo določeno terensko vozilo "razoroženo" z izpraznitvijo pnevmatik. Aktivisti ob tem poudarjajo, da vozilo ni bilo poškodovano, "kaznovano" pa je, ker škodi planetu, ki si ga delimo vsi skupaj. Ne gre za osamljena dejanja, usmerjena proti terenskim vozilom. Začelo se je v Londonu, zdaj pa se gibanje imenuje The Tire Extinguishers in je dejavno v Kanadi, ZDA, na Švedskem, v Nemčiji, Avstriji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji in celo na Novi Zelandiji.

Praska na avtomobilu | Avtor: The Tire Extinguishers The Tire Extinguishers

denar bankovci gorivo Avto 40 najbolj varčnih avtomobilov, velik poraz SUV-jev

Vendar pa se pojavljajo tudi že bolj radikalne oblike "protesta". V Belgiji so lastniki nekaterih SUV-jev našli svoje avtomobile s prerezanimi gumami in celo poškodovanim lakom. Čeprav gre za kaznivo dejanje, aktivisti The Tire Extinguishers tovrstna dejanja objavljajo na svojem Twitter računu. Zanimivo je, da praznijo pnevmatike tudi na povsem električnih in hibridnih športnih terencih.

Komentarjev 7
  • Avatar luckyss
    luckyss 15:45 08.september 2022.

    Eno je razredni boj, drugo pa kretenizem "zelenih", ki morda res verjamejo, da ljudje spreminjamo podnebje...Preprosto ne ločijo med onesnaževanjem okolja in spreminjanjem podnebja... In namesto, da bi se zavzemali za čim manj onesnaževanja, se zavzemajo za nižji standard zaradi ...prikaži več dražjih emisijskih kuponov...Kreteni..

  • jakec1575 12:30 08.september 2022.

    Gre za razredni boj. Danes sem spet eno seljacino bme videl parkirati na prehodu, enega invalida v glavo pa na parkirnem mestu za invalide. Bmw seljacine. Neozdravljiva bolezen socialne zabitosti. Slabsi so samo se lastniki suv mercedesov. Objevljena je tudi ...prikaži več statisticna studija kaksna mentalna seljacinska tesla to kupujejo

  • Skias 11:12 08.september 2022.

    Nekatere pač boli sredinec in jim je čisto vseeno za škodo, ki jo povzročajo z prerezal gum in poškodovanjem barve. Zakaj se spravljajo na električna vozila? Preprosto zato, ker ste jim vi "novinarji" z svojimi neodgovornimi članki vcepili v glavo, ...prikaži več, da tudi ti povzročajo co2. Če kalkuliraš co2, ki je proizveden pri proizvodnji elektrike moraš potem pri bencinu prišteti enako co2, ki se ustvari na samem črpanju nafte, rafinerije, transporta do same črpalke za tankanje goriva!