VW bo "šparal" pri golfu in polu

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagen je prišel na idejo, da bo pričel varčevati pri materialih, ki jih vgrajuje v svoja paradna modela golf in polo.
Oglej si celoten članek

Čeprav so lani dosegli najboljše rezultate po prodaji vozil v zgodovini in presegli številko 10 milijonov prodanih štiri leta prej, kot so načrtovali v svoji strategiji, pri Volkswagnu niso povsem zadovoljni, saj dobiček ne sledi temu trendu.

Tako naj bi do leta 2017 povečali prihodke za 5 dodatnih milijard evrov, do 2018 pa dobiček iz poslovanja za 6 odstotkov v primerjavi z obdobjem prvih devetih mesecev leta 2014, ko so beležili 2,3-odstotno rast dobička. 

V tej luči je potrebno vzeti izjavo Hansa Dietra Pötscha, finančnega direktorja Volkswagna. Za Automotive News je namreč dejal, da vidi pri modelih golf (najbolj prodajano vozilo v Evropi zadnjih let) in polo še "velike potenciale za varčevanje." 

Konkretneje bi to pomenilo predvsem manjši nabor variacij sestavnih delov. Tako bi pri polu naslednje generacije imeli kupci na izbiro za tretjino manj motorjev in menjalnikov, napoveduje Pötsch. Pri golfu pa bi za polovico zmanjšali število različnih modelov akumulatorjev in žarnic/sijalk za notranjo razsvetljavo.

A koncernu je jasno, da z varčevanjem ne bodo prišli daleč, zato bodo po napovedih do leta 2019 hkrati investirali kar 17 milijard evrov v razvoj novih vozil, tehnologij in proizvodnih procesov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:16 5. Februar 2015.

    HI5,<br />ti si eden tistih kmetov,ki vozi sam VW-ja in ne vid nč druzga.Očitno te je kmet naredu. Drgač pa …

  • Hi5
    17:41 2. Februar 2015.

    A res? Vse te napake so na Golfih, Pasatih katerega letnika? In glede na število prodanih vozil te napake pomenijo …

  • Hi5
    17:40 2. Februar 2015.

    Ne mi rekla-kazala. Dokaze, številke. Koliko je primerov na 1000 avtov? Je to 5, 10 ali 100? To kar ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.