Avto
39 ogledov

VW bo "šparal" pri golfu in polu

VW golf R Volkswagen
Volkswagen je prišel na idejo, da bo pričel varčevati pri materialih, ki jih vgrajuje v svoja paradna modela golf in polo.

Čeprav so lani dosegli najboljše rezultate po prodaji vozil v zgodovini in presegli številko 10 milijonov prodanih štiri leta prej, kot so načrtovali v svoji strategiji, pri Volkswagnu niso povsem zadovoljni, saj dobiček ne sledi temu trendu.

Tako naj bi do leta 2017 povečali prihodke za 5 dodatnih milijard evrov, do 2018 pa dobiček iz poslovanja za 6 odstotkov v primerjavi z obdobjem prvih devetih mesecev leta 2014, ko so beležili 2,3-odstotno rast dobička. 

V tej luči je potrebno vzeti izjavo Hansa Dietra Pötscha, finančnega direktorja Volkswagna. Za Automotive News je namreč dejal, da vidi pri modelih golf (najbolj prodajano vozilo v Evropi zadnjih let) in polo še "velike potenciale za varčevanje." 

Konkretneje bi to pomenilo predvsem manjši nabor variacij sestavnih delov. Tako bi pri polu naslednje generacije imeli kupci na izbiro za tretjino manj motorjev in menjalnikov, napoveduje Pötsch. Pri golfu pa bi za polovico zmanjšali število različnih modelov akumulatorjev in žarnic/sijalk za notranjo razsvetljavo.

A koncernu je jasno, da z varčevanjem ne bodo prišli daleč, zato bodo po napovedih do leta 2019 hkrati investirali kar 17 milijard evrov v razvoj novih vozil, tehnologij in proizvodnih procesov.

Komentarjev 8
  • draman 13:16 05.februar 2015.

    HI5,ti si eden tistih kmetov,ki vozi sam VW-ja in ne vid nč druzga.Očitno te je kmet naredu. Drgač pa poznam mehankarje ,ki delajo na VW servisu in vem marsikaj iz prve roke. Kmet Hi5 zdej me pa še upraš kter servis?Id...

  • Hi5 17:41 02.februar 2015.

    A res? Vse te napake so na Golfih, Pasatih katerega letnika? In glede na število prodanih vozil te napake pomenijo koliko promilov?

  • Hi5 17:40 02.februar 2015.

    Ne mi rekla-kazala. Dokaze, številke. Koliko je primerov na 1000 avtov? Je to 5, 10 ali 100? To kar ti slišiš, prebereš na forumih, kjer se kmeti dobivate, da opisujete kdo ima lepšo led lučko pod prednjim spojlerjem niso informacije, ...prikaži več na katere bi človek nasedel. Tko da dej zresn se mal.