VW predstavil športno različico najmanjšega križanca

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R
Kdo pravi, da križanci niso športni? Volkswagen želi prepričati s T-rocom R z dvolitrskim TSI turbobencinskim motorjem z 221 kilovatov moči (300 KM) in 400 Nm navora, štirikolesnim pogonom in DSG menjalnikom.
Oglej si celoten članek

Konec leta 2017 je Volkswagen svojo ponudbo razširil s povsem na novo razvitim križancem kompaktnega razreda, modelom T-Roc. Od takrat pa do danes je bilo po vsem svetu prodanih že okrog 200.000 primerkov tega modela.

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R

Veliko jih boste videli Volkswagen T-roc želi na vrh

Novi T-Roc R zdaj še dodatno razširja široko ponudbo kompaktnega križanca. Gre za izrazito športno različico s poudarkom na zmogljivosti. Zasnovali in testirali so ga v podjetju Volkswagen R, med drugim so ga preizkusili tudi na legendarnem Nürburgringu. K razvoju vozila sta s svojim strokovnim znanjem zelo veliko prispevala poklicni voznik, svetovni prvak v kategoriji WRX Petter Solberg in Volkswagnov tovarniški voznik Benjamin Leuchter.

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R

Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

Volkswagen bo svojo športni križanec razkril v Ženevi. Znani pa so tudi nekateri tehnični podatki. Pospešek od 0 do 100 km/h je 4,9 sekunde, največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. T-Roc R ima v paketu 19-palčna Pretoria aluminijasta platišča, pnevmatike 235/40 R19, aerodinamični paket (spremenjen prednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, zadnji difuzor, zadnji strešni spojler), prednjo masko z R logotipom, športno vzmetenje, novi izpušni sistem s štirimi izpušnimi cevmi, zmogljivejše zavore in športno opremljeno potovalno kabini (športni sedeži, multifunkcijsko volna oblečen v usnje z zravnanim spodnjim delom, pedala iz nerjavečega jekla ...). 

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R

Avto Volkswagen razkril svoj najcenejši SUV, ki kmalu prihaja v Slovenijo

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc R

Na ceste prihaja to jesen, neuradno pa naj bi bila cena zanj v Nemčiji okoli 43 tisoč evrov.

Avto Volkswagen predstavil prenovljenega in naprednejšega passata
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.