Avto
6399 ogledov

Volkswagen predstavil drzen načrt

Volkswagen T-Roc Saša Despot
Volkswagen bo v poseben projekt vložil 3,5 milijarde evrov. Kaj lahko pričakujemo v naslednjih dveh letih?

Pri Volkswagnu so napovedali, da bodo do leta 2025 vložili 3,5 milijarde evrov za izgradnjo digitalnih podjetij in izdelkov, vključno S platformo Za shranjevanja podatkov v oblaku, ki bo povezovala vozila in odjemalce za nudenje storitev, kot je delitev avtomobilov.

Volkswagen T-Roc Veliko jih boste videli Avto Volkswagen T-roc želi na vrh

Pri Volkswagnu so na tiskovni konferenci pojasnili, da razvijajo povsem nov operacijski sistem, ki naj bi bil znan kot "vw.OS", ki ga bodo začeli v povsem električnih vozilih znamke VW uporabljati leta 2020. Nova vozila bodo imela povsem novo elektronsko arhitekturo prilagojeno električnim vozilom, ki bo omogočala avtonomno vožnjo, so sporočili iz VW.

Volkswagen I. D. koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Volkswagen Gen.E koncept PRESENEČENJE IZ VW Avto Volkswagen najavil električni model prihodnosti in polnilne robote

Namesto, da bi imeli okoli 70 različnih senzorjev in krmilnikov, ki delujejo samostojno znotraj vsakega vozila, bodo novi avtomobili povezali različne senzorje z novim, lastnim, operacijskim sistemom. Na ta način bo omogočeno, da se podatki, zbrani s senzorjem za parkiranje, povezujejo s krmiljenjem, zavorami in zemljevidi z visoko ločljivostjo. To bo omogočilo, da bo, ko bo kamera prepoznala prazno parkirno mesto, sam parkiral vozilo.

Volkswagen I. D. | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Sponka Volkswagen Avto Volkswagen opozarja: ne sedite na našem srednjem sedežu!

Pri VW so pojasnili, da je programsko opremo za osebna vozila lažje nadgrajevati "po zraku". Najavili so še, da bodo v prvi polovici leta 2019 v Berlinu ponudili storitev deljenja avtomobilov, imenovano We Share", s floto 2000 električnih avtomobilov. Storitev We Share se bo kasneje razširila na ključne evropske trge in izbrana mesta v ZDA in Kanadi, so še sporočili iz Wolfsburga.

Car sharing v Ljubljani Avto Volkswagen najavil povsem novo storitev
Komentarjev 2
  • dusan11 18:33 23.avgust 2018.

    Lastniki teh avtomobilov grejo na dopust z vkečno službo