Z margarino je namazala avto, je zmešana?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Kako, prosim? Margarino?
Oglej si celoten članek

Saj ste se trudili, a ni šlo. Vaš avto je po poletnem dopustu poln kapljic smole. Kako lahko vsak doma odstrani smolo z avta?

Še posebej po koncu avgusta je aktualno vprašanje, kako odstraniti drevesno smolo iz avta. Na vsak način je potrebno smolo odstraniti čimprej, še preden pusti posledice na laku. 

Na raznih forumih je veliko nasvetov, kaj pride najbolj v poštev. Ljudje svetujejo vse mogoče, od robčkov za otroške ritke, do dizelskega goriva, acetona in celo margarine. 

Strokovnjaki so si več ali manj edini, da je odlična alternativa namenskim čistilom karoserije navadno olivno olje. Nanesete par kapljic, počakate, da maščoba prične delovati na smolo ter jo stopi, nato pa obrišete z mehko krpo, namočeno v toplo vodo in avtomobilski šampon.

Podoben učinek kot olje imajo tudi drugi visokomastni izdelki iz domače kuhinje, denimo čisto arašidovo maslo ali margarina. 

Nevarna smola Kdaj je treba pranje avtomobila raje zaupati avtopralnici?

Ne lotevajte pa se čiščenja z agresivnimi sredstvi, ki lahko pustijo posledice na lak in barvi, denimo razredčilo za barve, aceton ali tudi nafta. 

Podobno kot za smolo je potrebno čimprej poskrbeti tudi za ptičje iztrebke, saj so ti še agresivnješi do avtomobilskega laka. Za njih pa zadostuje že mokra krpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.