Avto > Avto nasveti
36285 ogledov

Z margarino je namazala avto, je zmešana?

smola Žurnal24
Kako, prosim? Margarino?

Saj ste se trudili, a ni šlo. Vaš avto je po poletnem dopustu poln kapljic smole. Kako lahko vsak doma odstrani smolo z avta?

Še posebej po koncu avgusta je aktualno vprašanje, kako odstraniti drevesno smolo iz avta. Na vsak način je potrebno smolo odstraniti čimprej, še preden pusti posledice na laku. 

Na raznih forumih je veliko nasvetov, kaj pride najbolj v poštev. Ljudje svetujejo vse mogoče, od robčkov za otroške ritke, do dizelskega goriva, acetona in celo margarine. 

Strokovnjaki so si več ali manj edini, da je odlična alternativa namenskim čistilom karoserije navadno olivno olje. Nanesete par kapljic, počakate, da maščoba prične delovati na smolo ter jo stopi, nato pa obrišete z mehko krpo, namočeno v toplo vodo in avtomobilski šampon.

Podoben učinek kot olje imajo tudi drugi visokomastni izdelki iz domače kuhinje, denimo čisto arašidovo maslo ali margarina. 

Audi A6 avant Nevarna smola Avto Kdaj je treba pranje avtomobila raje zaupati avtopralnici?

Ne lotevajte pa se čiščenja z agresivnimi sredstvi, ki lahko pustijo posledice na lak in barvi, denimo razredčilo za barve, aceton ali tudi nafta. 

Podobno kot za smolo je potrebno čimprej poskrbeti tudi za ptičje iztrebke, saj so ti še agresivnješi do avtomobilskega laka. Za njih pa zadostuje že mokra krpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.