Žalostna novica iz Peugeota

Foto: Peugeot
Foto: Peugeot
Ljubitelji nabritih levčkov so z žalostjo sprejeli novico o smrti očeta legendarne male "Peugeotove rakete".
Oglej si celoten članek

Zakaj GTi, ... Zakaj GTi, če je pa tu XY

Znamka Peugeot je z veliko žalostjo sprejela novico o smrti Gérarda Welterja, kreatorja za Peugeot kultnega modela peugeot 205 in njegovih športnih različic, peugeota 205 T16 in peugeota 205 GTi. Star je bil 75 let. 

Foto: Peugeot Gérard Welter

Nekdanji direktor oblikovalskega oddelka Peugeot Design Gérard Welter ni bil samo "oblikovalec", temveč je bil tudi pooblaščeni direktor ekipe Le Mans, njegova strast pa je Peugeotu prinesla tudi številne dirkaške uspehe.

Avto V čem je peugeot 308 GTi boljši od VW golfa GTI?

Pri komaj 18. letih se je kot genialen samouk in strasten ljubitelj moto športa pridružil znamki Peugeot ter si pri njej zgradil vzorno kariero. Bil je kreator modela peugeot 205 in njegovih športnih različic, legendarnega peugeota 205 T16 in peugeota 205 GTi, ter med letoma 1998 in 2007 zasedal mesto direktorja oblikovalskega studia znamke Peugeot. Leta 2007 se je upokojil.

TEST Peugeot 308 GTi z manjšim motorjem hitrejši kot golf GTI

Kot pobudnik številnih konceptnih avtomobilov, ki so pripomogla k uveljavitvi podobe blagovne znamke, kot so Proxima, Oxia, Asphalte, Touareg, RC Pique in RC Carreau, Féline, 907 ter številni drugi, bo za zmeraj ostal zapisan kot legendarna osebnost znamke z zaščitnim znakom leva, so ob njegovi smrti zapisali pri Peugeotu.

NAJZMOGLJIVEJŠI PEUGEOT Peugeot 308 GTi, z njim bi se lahko vsak dan vozil v službo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.