Zaradi nakupa vozil povzročili kilometrske zastoje na mejah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ukrajinci so od začetka ruske agresije brez dajatev uvozili več kot 200.000 rabljenih avtomobilov. Carinska oprostitev bo veljal le še nekaj dni.
Oglej si celoten članek

Zaradi posebne uredbe so Ukrajinci od aprila v svojo državo brez dajatev uvozili več kot 211.000 rabljenih avtomobilov. Zaradi tega je že tako obremenjen ukrajinski proračun izgubil za več kot 630 milijonov evrov, je v ponedeljek na svojem spletnem kanalu zapisal poslanec Yaroslav Zheleznjak.

To je treba paziti Rabljeni avto: citroën C4 picasso druge generacije (2013-2020)

Ker oprostitev dajatve poteče prihodnji petek, se je dnevni uvoz nedavno povzpel na povprečno 4700 vozil na dan. Masovni uvoz je povzročil kilometrske čakalne vrste, predvsem na mejah s sosedo EU Poljsko.

PROMO Uvoz vozil iz tujine: To spregledajo številni

Med uvoženimi veliko premijskih vozil

Carinska oprostitev je začela veljati aprila, dober mesec po začetku vojne. Ukrajina je s tem omogočila, da lahko Ukrajinci s spornih območij, predvsem pa vojska, nadomestijo uničena vozila.

Pozor pri menjavi Šok iz Fursa - 6.700 evrov za varščino avta

Vendar pa je uredbo uveljavilo tudi veliko število državljanov z območij, ki jih vojna ni prizadela. Brez dajatev so uvažali predvsem vozila iz premijskega razreda.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:13 29. Junij 2022.

    No fino, EU meče milijarde v Ukrajino, oni pa kupujejo avtomobile namesto, da bi obnavljali hiše, infrastrukturo, it'd. 90% denarja …

  • 09:05 29. Junij 2022.

    ja no.. dragi moji, to je biznis. to niso ukrajinci, to bo sedaj se preprodajalo in služilo.. glede vinjete pa...takoj …

  • 08:13 29. Junij 2022.

    Žalostno je ko se pelješ po avtocesti iz Lj proti MB in vidiš avte slovenske registracije v nižjem cenovnem razredu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.