Avto > Iz druge roke
6350 ogledov

Zaradi nakupa vozil povzročili kilometrske zastoje na mejah

Rabljeni avti Profimedia
Ukrajinci so od začetka ruske agresije brez dajatev uvozili več kot 200.000 rabljenih avtomobilov. Carinska oprostitev bo veljal le še nekaj dni.

Zaradi posebne uredbe so Ukrajinci od aprila v svojo državo brez dajatev uvozili več kot 211.000 rabljenih avtomobilov. Zaradi tega je že tako obremenjen ukrajinski proračun izgubil za več kot 630 milijonov evrov, je v ponedeljek na svojem spletnem kanalu zapisal poslanec Yaroslav Zheleznjak.

Citroën C4 picasso To je treba paziti Avto Rabljeni avto: citroën C4 picasso druge generacije (2013-2020)

Ker oprostitev dajatve poteče prihodnji petek, se je dnevni uvoz nedavno povzpel na povprečno 4700 vozil na dan. Masovni uvoz je povzročil kilometrske čakalne vrste, predvsem na mejah s sosedo EU Poljsko.

Avto, prodaja, kupovanje, avtosalon PROMO Uporabno Uvoz vozil iz tujine: To spregledajo številni

Med uvoženimi veliko premijskih vozil

Carinska oprostitev je začela veljati aprila, dober mesec po začetku vojne. Ukrajina je s tem omogočila, da lahko Ukrajinci s spornih območij, predvsem pa vojska, nadomestijo uničena vozila.

Rabljeni avti Pozor pri menjavi Avto Šok iz Fursa - 6.700 evrov za varščino avta

Vendar pa je uredbo uveljavilo tudi veliko število državljanov z območij, ki jih vojna ni prizadela. Brez dajatev so uvažali predvsem vozila iz premijskega razreda.
 

Komentarjev 4
  • Avatar darklord
    darklord 09:13 29.junij 2022.

    No fino, EU meče milijarde v Ukrajino, oni pa kupujejo avtomobile namesto, da bi obnavljali hiše, infrastrukturo, it'd. 90% denarja iz pomoči itak konča na privatnih računih novo pečenih milijonarjev.

  • rd2dmk2 09:05 29.junij 2022.

    ja no.. dragi moji, to je biznis. to niso ukrajinci, to bo sedaj se preprodajalo in služilo.. glede vinjete pa...takoj uvest plačilo.. saj v SLO niso samo avtoceste, pa naj gre lepo po lokalni. in za konec še predlog DARSU. ...prikaži več sedaj je doba digitalizacije pa se čist kamot uvede enodnevna vinjeta. z pametno in premeteno politiko,bi več tujcev nasedlo v ta nakup, kot pa da se izogibajo nakupu tedenske in se zavtodomi in kombiji cijazijo po lokalnih cestah.

  • Albatroz 08:13 29.junij 2022.

    Žalostno je ko se pelješ po avtocesti iz Lj proti MB in vidiš avte slovenske registracije v nižjem cenovnem razredu in približno 20 ukrajinskih ki je najcenejši 150.000,00€ ter vozijo brez vinjete ker so bogi in nimajo 100€ za vineto.