Ženeva: Na plan prihaja načrt B

Foto: Epa
Foto: Epa
Organizatorji ženevskega avtomobilskega salona so morali 90. razstavo avtomobilov zaradi koronavirusa odpovedati. Proizvajalci vozil se bodo znašli po svoje.
Oglej si celoten članek

Več kot 160 razstavljavcev se je prijavilo za 90. avtomobilski salon v Ženevi. Nekateri, kot je Hrvat Mate Rimac, so bili zaradi odpovedi besni in menijo, da gre za panično dejanje, spet drugi so razumevajoči.

Rimac je ogorčen Hrvat med osmoljenci odpovedi avtosalona v Ženevi

Velikanske stroške oziroma izpad denarja bodo nosili proizvajalci na eni strani, ki jih organizacija, izdelava razstavnih prostorov, transport avtomobilov in drug spremljevalni program drago stane, in organizator Palexpo, ki je računal, da si bo avtomobile ogledalo okoli 600 tisoč obiskovalcev.

Foto: Andrej Leban Avtosalon v Ženevi

Avto Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

Švica je v petek prepovedala organizacijo dogodkov z več kot 1.000 udeleženci, da bi poskušali zajeziti izbruh koronavirusa, ki se je iz Kitajske razširil po vsem svetu. "Obžalujemo to situacijo, vendar je zdravje vseh udeležencev naša prednostna naloga, tudi razstavljavcev. Gre za primer višje sile. Zavedamo se, da je to velika izguba za proizvajalce, ki so v organizacijo avtosalona vložili veliko denarja," so povedali organizatorji.

Proizvajalci avtomobilov bodo svoje novosti ta teden vseeno predstavili, prek digitalnih tiskovnih konferenc. BMW in Mercedes-Benz sta napovedala, da bosta za predstavitev električnega koncepta BMW i4 oziroma prenovljenega razreda Mercedes E uporabila prenos v živo prek digitalne tiskovne konference. Ferrari ne namerava prirejati alternativnih prireditev, iz Fiat Chrysler pa so sporočili, da načrta B sicer nimajo, vendar pa razmišljajo o različnih načinih, kako predstaviti novi električni fiat 500.

Foto: Saša Despot Avtosalon Ženeva 2018

Uradno Uradno: odpovedali najpomembnejši dogodek v prvi polovici leta

Lani se je avtomobilskega salona v Ženevi udeležilo 660.000 ljudi. Obiskovalci, ki so kupili vstopnice, bodo dobili povrnjen denar. Drugače je z razstavljavci, saj dogodka ni odpovedal Palexpo, ampak švicarska vlada. 

Prenovljeni i30 Ne C, Hyundai je izbral črko V!

Francoski proizvajalec premijskih vozil DS v bližini Pariza išče lokacijo, na kateri bi predstavili nov konceptni avtomobil, hkrati pa načrtujejo telefonske intervjuje z direktorji znamke. Tudi pri Audiju bodo skušali uporabiti digitalne kanale za predstavitev svoje glavne novosti, petvratnega audija A3 sportback in novega člana družine e-tron, e-Tron S.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.