Avto
2084 ogledov

Hrvat med osmoljenci odpovedi avtosalona v Ženevi

Rimac Rimac Automobili
Med osmoljenci odpovedanega avtomobilskega salona v Ženevi je tudi hrvaški proizvajalec električnih športnikov Mate Rimac, ki je ogorčen nad histerijo v povezavi z korona virusom in posledično odpovedjo salona.

Spomnimo: usodo salona je zapečatila odločitev švicarske vlade, ki je zaradi pojava okužbe v državi prepovedala prireditve z več kot tisoč udeleženci. Organizatorji so zato morali prireditev odpovedati, čeprav so do konca trdili, da jo bodo kljub vsemu izvedli.

Rimac C-Two Avto Hrvati testirajo svojo "električno raketo"

Odločitev je povsem zbegala razstavljavce, med katerimi je tudi hrvaško podjetje Rimac Automobili, ki je v Ženevo že poslal tovornjake s svojimi novimi električnimi hiper športniki in drugimi izdelki, ki so jih nameravali predstaviti na salonu.

Battista Giblje se Avto Zunaj Italijan, pod kožo Hrvat

Rimac C-Two Prodorno Avto V Novem mestu bodo testirali napredne mclarne in porscheje

Mate Rimac je komentiral: »Vsi smo čakali, da se to vsak trenutek zgodi, a smo vendarle morali storiti vse, kot da se bo sejem odvil. Trenutno v Ženevo peljemo tri avtomobile. Vsi smo delali 'kot osli', da bi jih izdelali. Prostor je že narejen. Karte in namestitev za štirideset ljudi. In imamo stotine tisoč evrov stroškov, ki smo jih zdaj vrgli v veter.«

Rimac Oglasil se je Avto Hrvaški Elon Musk je namesto Velike Britanije izbral Slovenijo
Komentarjev 2
  • ode 16:53 02.marec 2020.

    Rimac je dovolj naiven, če misli, da bo petične kupce speljal ferariju in drugim prestižnim znamkam s stoletno tradicijo. Oni kupujejo prestižne avtomobile s klasičnim motorjem, ki bodo čez 100 let še ravno takšni, kot so bili novi, kar pa ...prikaži več ne moremo reči za rimacovo baterijo, ki bo že čez 10 let fuč, če bo avto vozil ali pa ne. Baterija pa predstavlja 50% vrednosti El. avtomobila.

  • maresem 10:16 29.februar 2020.

    Totalna bedarija in zavajanje s tem virusom. največji virus so migracije in vsa nesnaga z njimi. Tega se pa ne jemlje resno, seveda pri levakih, ki so potopili državo.