Avto
3509 ogledov

Zunaj Italijan, pod kožo Hrvat

Pininfarina battista
1/9
Pininfarina
Slovita italijanska hiša Pininfarina je pokazala fotografije vožnje električnega hiperšportnika battista, ki ga je razvila v sodelovanju s hrvaškim Rimcem.

Premierno bodo avto predstavili na skorajšnjem dogodku Monterey Car Week v ameriški Kaliforniji, že prej pa so pokazali fotografije končnega izdelka med vožnjo. 

Zadnje fotografije nakazujejo, da so pri Pininfarini nekoliko spremenili aerodinamiko vozila. Dizajn pa ni edina močna točka avtomobila, saj pri Pininfarini poudarjajo, da gre za najmočnejši serijski avtomobil, kadarkoli narejen v Italiji. V resnici je v tehničnem pogledu batista zelo soroden hrvaškemu superstroju rimac C_two. Tudi njega poganjajo štirje motorji, vsak za eno kolo. Skupno zmorejo moč do okoli 1.400 kW oziroma 1.900 KM. Do prve stotice avto poskoči prej kot v dveh sekundah, končna hitrost pa je 350 km/h.

Battista | Avtor: Pininfarina Pininfarina

Generalni direktor Michael Perschke je dejal, da si z Rimčevim avtom delijo od 40 do 50 odstotkov tehničnih delov. Tuniranje pogona so opravili sami, pri tem jim je na dirkališču pomagal nekdanji voznik F1 in sedanji voznik v formuli E Nick Heidfeld.

Rimac C-Two Avto Rimac je odkril, koliko milijonov je Porsche vložil v njegovo družbo

Podjetje Mateja Rimca je Perschke opisal za zelo prodorno, hkrati pa povedal, da je znamka Pininfarina za Rimca največja posamezna stranka, celo večja od Porscheja, ki ima v Rimcu poslovni delež. 

Izdelati nameravajo 150 avtomobilov in jih razposlati po vsem svetu, velik delež že imajo prodanih. Navkljub ceni okoli 2 milijona evrov.

Pininfarina battista | Avtor: Pininfarina Pininfarina

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.