Avto
3913 ogledov

Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

IAA v Frankfurtu Epa
Letošnji zaključek avtomobilskega salona v Frankfurtu, ki je minil v znamenju protestov in številnih odpovedi avtomobilskih proizvajalcev, dviga prah. Nič več ne bo, tako kot je bilo vrsto let.

Avtomobilski salon v Frankfurtu (Frankfurt International Motor Show (IAA)) poteka bienalno, vsako drugo leto. Prireditev se eno leto dogaja v Parizu, drugo v Frankfurtu.

Avtomobilski salon v Ljubljani Avtosalon nekoč Avto Avtosalon je kakor Prešernov spomenik v centru Ljubljane

Letošnja prireditev v nemški finančni prestolnici je bila močno osiromašena, saj so manjkali številni velikani avtomobilske industrije. Japonskih proizvajalcev skoraj ni bilo več, tudi nemški proizvajalci vozil so močno oklestili proračun za razstavo. Še posebej pa je prah dvignil zaključek sejma, ko obiskovalce običajno pozdravijo s pozdravom, da se lahko v naslednjem letu ali dveh vidijo na naslednji prireditvi.

Avtosalon Frankfurt protest | Avtor: Epa Epa

24. Avtomobilski Salon HOSTESE NA AVTOSALONU V LJ Avto Hostes obiskovalci avtosalona ne napadajo s prošnjami za telefonske številke

Letos je bilo drugače, saj bi se utegnili obiskovalci pravzaprav posloviti od običajnega pozdravnega srečanja za leto 2021. Pogodba med VDA kot organizatorjem in frankfurtskim Messegesellschaft, poteče. Ni 100-odstotnega zagotovila, da se bodo najpomembnejši proizvajalci avtomobilov vrnili v Frankfurt čez dve leti. Še več, razpravlja se o novih možnih prizoriščih, kot sta Berlin in Köln.

24. avtomobilski salon Slovenije Avtosalon 2019 Avto Nova dvorana jeziček na tehtnici za avtosalon l. 2019

Kot piše nemški spletni portal Handelsblatt IAA ni prva avtomobilska razstava s težavami: pred petimi leti je iz koledarja sejmov izginil Auto Mobil International (AMI), ki je potekal v Leipzigu in je veljal za drugi največji nemški avtomobilski sejem po IAA v Frankfurtu.

Avtosalon Frankfurt protest | Avtor: Epa Epa

Avtosalon Frankfurt protest Protest Avto Največji evropski avtosalon blokirali aktivisti

Organizatorji v Frankfurtu že razpravljajo, da se bo moral spremeniti sam koncept avtomobilskih salonov. Treba se bo navaditi, da bo na njih manj avtomobilskih premier, večja pozornost pa bo namenjena mobilnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.