Izbrani najbolj ženski avtomobili

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ko izbiro avtomobila prepustite nežnejšemu spolu, te izberejo alternativo.
Oglej si celoten članek

Skupina 25 najbolj vplivnih avtomobilskih novinark iz 20 držav je izbrala Svetovni ženski avto leta 2017. To je postal hyundai ioniq. Najbolj ženske avtomobile so razglasili tudi po posameznih kategorijah.

Avto Evropski avto leta 2017 je peugeot 3008!

Na začetku so izbirale med 420 avtomobili, seznam pa skrčili na 60 vozil. Največ glasov je tokrat prejel Hyundai ioniq, ki je na voljo tako v električni, hibridni različici kot s klasičnim motorjem na notranje zgorevanje. S tem se je pridružil preteklim zmagovalcem, ki so bili jaguar F-pace (2016), volvo XC90 (2015), mercedes-benz razred S (2014), ford fiesta ecoboost (2013).

Foto: Saša Despot Mazda CX-5

"Konkurenca je bila velika, a je letos ioniq izstopal. Tudi po vseh testih, ki so bili zelo strogi," so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Svetovni avto leta Svetovni avto leta je jaguar F-pace

Ženske so v kategoriji najbolj družinski avto na prvo mesto postavile mazdo CX-5, najbolj športen avto leta je honda civic type R, najboljši poceni avto je ford fiesta, najbolj prestižni avto je BMW serije 5, ekološki avto leta je hyundai ioniq, najboljši športni terenec/križanec pa peugeot 3008.

Foto: Miha Pečoler/SAA Honda civic type R

Foto: Saša Despot Ford Fiesta

Foto: BMW BMW serija 5 touring

Foto: Žurnal24 Hyundai IONIQ

Foto: Anže Petkovšek Peugeot 3008

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.