Avto
3654 ogledov

Izbrani najbolj ženski avtomobili

Hyundai IONIQ Žurnal24 main
Ko izbiro avtomobila prepustite nežnejšemu spolu, te izberejo alternativo.

Skupina 25 najbolj vplivnih avtomobilskih novinark iz 20 držav je izbrala Svetovni ženski avto leta 2017. To je postal hyundai ioniq. Najbolj ženske avtomobile so razglasili tudi po posameznih kategorijah.

Evropski avto leta Avto Evropski avto leta 2017 je peugeot 3008!

Na začetku so izbirale med 420 avtomobili, seznam pa skrčili na 60 vozil. Največ glasov je tokrat prejel Hyundai ioniq, ki je na voljo tako v električni, hibridni različici kot s klasičnim motorjem na notranje zgorevanje. S tem se je pridružil preteklim zmagovalcem, ki so bili jaguar F-pace (2016), volvo XC90 (2015), mercedes-benz razred S (2014), ford fiesta ecoboost (2013).

Mazda CX-5 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Konkurenca je bila velika, a je letos ioniq izstopal. Tudi po vseh testih, ki so bili zelo strogi," so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost.

Jaguar F-pace Svetovni avto leta Avto Svetovni avto leta je jaguar F-pace

Ženske so v kategoriji najbolj družinski avto na prvo mesto postavile mazdo CX-5, najbolj športen avto leta je honda civic type R, najboljši poceni avto je ford fiesta, najbolj prestižni avto je BMW serije 5, ekološki avto leta je hyundai ioniq, najboljši športni terenec/križanec pa peugeot 3008.

Honda civic type R | Avtor: Miha Pečoler/SAA Miha Pečoler/SAA

Ford Fiesta | Avtor: Saša Despot Saša Despot

BMW serija 5 touring | Avtor: BMW BMW

Hyundai IONIQ | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Peugeot 3008 | Avtor: Anže Petkovšek Peugeot 3008 Anže Petkovšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.