Znani zmagovalci izbora Poslovni avto leta 2022

Foto: Finance
Foto: Finance
Časnik Finance je tudi letos podelil nagrade za najboljše avtomobile iz izbora Poslovni avto leta 2022 (PAL).
Oglej si celoten članek

Službeni avto leta 2022 je postala opel astra, poslovni avto leta je postal BMW 4 gran coupe in i4 – to je prvo tovrstno priznanje za to znamko v 18. letni zgodovini izbora. Najprestižnejše priznanje za managerski avto leta je pripadlo audiju A8, električni avto leta 2022 je postal ioniq 5, kipec za električni dostavnik leta pa je pripadel mercedes-benzu eSprinterju.

Foto: Finance PAL 2022

Kot so zapisali organizatorji je letošnji PAL je odražal dogajanje v avtomobilski industriji, ki se pospešeno pomika v elektrifikacijo. Zato so letos prvič v kategoriji Poslovni avto in Managerski avto vključili avtomobile ne glede na pogon. Za zdaj so ohranili tudi električno kategorijo, kjer so nastopili avtomobili z najvišjo ceno do 65 tisoč evrov.

Foto: Finance PAL 2022

V ocenjevanje novinarjev in članov menedžerske žirijo so torej postavili tudi električne avtomobile in tako odprli debato o zrelosti in uporabnosti novega pogona, ki ga je z oprostitvijo DDV v primeru nakupa podjetij pozdravila tudi slovenska vlada.

Foto: Finance PAL 2022

Kot so še zapisali so na ta način odprli vprašanje, ali je lahko poslovni avto leta električni, je lahko menedžerski avto leta električni, ali bo to priznanje še vedno pripadlo klasiki.

Foto: Finance PAL 2022

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.